Κύπρος: Πληροφορίες για την υπόθεση Βλαστού σε σχέση με τον Αλβανό «Αιμίλιο»

Κύπρος: Πληροφορίες για την υπόθεση Βλαστού σε σχέση με τον Αλβανό «Αιμίλιο»
Την εμπλοκή τού Αλβανού που ονομάζεται Emilio Papa -και διατηρεί λογαριασμό στο Facebook ως Soutsou Mproutsou- στον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, την γνώριζε και η Κυπριακή Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική στην Ελλάδα.

Ο «στόχος» του πενταπλού φόνου, ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης τον Φεβρουάριο του 2014 είχε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με κοινοποίηση στο γενικό και το βοηθό γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στην οποία έκανε αναφορά στον Emilio Papa.

Στην επιστολή ανέφερε: «Ενώ ο Emilio Papa, Αλβανός υπήκοος, καταζητούνταν για την έρευνα των δολοφονιών, εξασφάλισα τον τηλεφωνικό του αριθμό μέσω επαφών μου ώστε να μιλήσει μαζί του ο Γ. Οικονόμου (Κύπριος αξιωματικός της Αστυνομίας) και να προσπαθήσει να τον δελεάσει να έρθει στην Κύπρο για να βοηθήσει στην έρευνα. Ο Γ. Οικονόμου μίλησε μαζί του πολλές φορές, αν και για άλλη μια φορά ένιωσα πως δεν δινόταν καμία προτεραιότητα στο θέμα αυτό, και τελικώς δεν κατάφερε να τον φέρει στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες ο Γ. Οικονόμου έχασε επαφή μαζί του. Προσπάθησα να τον ξαναεντοπίσω και ακολούθως ενημέρωσα τον Γ. Οικονόμου ότι ο E. Papa εγκατέλειψε την Αλβανία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Μέσω κάποιων από τις επαφές μου τον εντόπισα σε κάποιο ελληνικό νησί και αυτή η πληροφορία δόθηκε στον Γ. Οικονόμου, ωστόσο και πάλι χωρίς αποτέλεσμα».

Επίσης, ο Μαμαλικόπουλος που καταδικάστηκε πέντε φορές ισόβια για τους φόνους στην Αγία Νάπα διατηρούσε προφίλ στο Facebook με το όνομα Prince Mamra. Είναι «φίλος» στο facebook με τον Αλβανό Αιμίλιο (Emilio Papa) που χρησιμοποιεί το όνομα Soutsou Mproutsou.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...