Κύπρος: Προσφέρει την υποστήριξή της στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ

Κύπρος: Προσφέρει την υποστήριξή της στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ
Δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Βρετανία, αν η χώρα αποφασίσει να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ

Την υποστήριξη και τη βοήθειά της στη μάχη κατά των εξτρεμιστών στου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, προσφέρει η Κύπρος, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Επικαλούμενο δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει ότι η Κύπρος «δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Βρετανία», αν η χώρα αποφασίσει να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα η βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο χρησιμοποιείται από βρετανικά αεροσκάφη για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο Ιράκ αλλά και διάφορες αναγνωριστικές αποστολές.

Πάντως, ο κ. Κασουλίδης είπε στο Sky News ότι η Βρετανία θα πρέπει να συζητήσει με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, πριν προχωρήσει σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν σπείρει τον θάνατο και τον τρόμο στο Ιράκ.

Ωστόσο, όπως σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα αντιταχθούμε στη χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως το Ισλαμικό Κράτος, “τη χειρότερη του είδους της που έχουμε δει μέχρι σήμερα”».

Αναφερόμενο στη Βάση του Ακρωτηρίου, το Sky News τονίζει ακόμη πως βρίσκεται 150 μίλια από τη συριακή ακτογραμμή, γεγονός που -όπως επισημαίνεται- «σημαίνει ότι το νησί είναι ζωτικής, στρατηγικής σημασίας για τις τρέχουσες δραστηριότητες».

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...