Κύπρος: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαγραφή χρεών

Κύπρος: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαγραφή χρεών
Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και προωθείται άμεσα στην Βουλή το πέμπτο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας, που αφορά την αφερεγγυότητα φυσικών προσώπων και τη διαγραφή χρεών, καθώς και το νόμο που διέπει τις δημοπρασίες.

Το νομοσχέδιο διασφαλίζει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτό θα τύχει της έγκρισης από την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή.

Στόχος του νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα είναι να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των πιστωτών και να διατηρηθεί, όπου είναι εφικτό, η κύρια κατοικία.

Με βάση την πρόνοια για την κύρια κατοικία τα κριτήρια διασφάλισής της, προνοούν συνολικές οφειλές 300 χιλ. ευρώ, με την αξία της κύριας κατοικίας που είναι υποθηκευμένη να ανέρχεται στις 250 χιλ. ευρώ. Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, εξαιρουμένης της κύριας κατοικίας, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 250 χιλ. ευρώ.

Για να διασφαλιστεί η κύρια κατοικία του χρεώστη θα λαμβάνονται, υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

– Οι δαπάνες σε σχέση με τη διατήρηση της πρώτης κατοικίας, όπως συντήρηση, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις και κόστος ασφάλισης.

– Τα εισοδήματα του χρεώστη όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που υπέβαλε.

– Η ικανότητα άλλων ατόμων που διαμένουν στην κατοικία να συνεισφέρουν.

– Οι ανάγκες του χρεώστη και της οικογένειάς του και το κόστος για εναλλακτικές διευθετήσεις διαμονής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...