Κ. Ζίγκλερ (ΟΠΑΠ): Τεράστιες απώλειες για το κράτος από τον παράνομο τζόγο – 1 δισ. ευρώ

Κ. Ζίγκλερ (ΟΠΑΠ): Τεράστιες απώλειες για το κράτος από τον παράνομο τζόγο – 1 δισ. ευρώ

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 25/04/2016 – 21:37

Κ. Ζίγκλερ (ΟΠΑΠ): Τεράστιες  απώλειες για το κράτος από τον παράνομο τζόγο – 1 δισ. ευρώ

«Παρά τις δυσκολίες στη χώρα, την τραπεζική αργία, τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που εξακολουθούν να υφίστανται, την ξαφνική και άνευ προηγουμένου επιβολή του νέου κανονισμού για τα VLTs (φρουτάκια) και άλλες τέτοιες συνθήκες, παραμείναμε πιστοί στη στρατηγική μας, ανταποκριθήκαμε άμεσα και αφιερωθήκαμε στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους πελάτες, τους πράκτορες και τους εργαζόμενούς μας, καθώς και για την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά την ομιλία του στη 16ο Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

210,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2015

«Το 2015, πετύχαμε άνοδο των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR) και των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 1,6% και 8,8% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη, αυτά ανήλθαν σε 210,7 εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερα κατά 8,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε ο κ. Ζίγκλερ.

Χαμένα έσοδα 1 δισ. ευρώ για το κράτος από τα «φρουτάκια»

Για τις απώλειες από τον παράνομο στοίχημα ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, είπε πως, μόνο για τα VLTs τα χαμένα έσοδα για το κράτος από την παράνομη δραστηριότητα τους ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο GGR.

Θεωρούμε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με τα VLTs ώστε να δημιουργηθούν αρκετά σημαντικά έσοδα για το κράτος και να δοθεί ένα σοβαρό πλήγμα στην παράνομη αγορά, προστατεύοντας τους παίκτες.

Η θέση του ΟΠΑΠ για τα VLTs, είναι γνωστή, είπε ο Πρόεδρος της εταιρίας τονίζοντας ότι ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει, η διαδικασία διαιτησίας βρίσκεται σε εξέλιξη και ο ΟΠΑΠ και το Ελληνικό Δημόσιο χάνουν εκατομμύρια έσοδα από την παράνομη αγορά.

«Δημιουργήσαμε 125 αθλητικές ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα»

Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι το 2015 οι δράσεις μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα ενισχύθηκαν σημαντικά. Πέρυσι, δημιουργήσαμε 125 αθλητικές ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα και ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση της ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων παίδων, έργα από τα οποία ωφελούνται οι νέοι και η κοινωνία στο σύνολό της. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας σε αυτό τον τομέα.

Μέρισμα 0,40 λεπτά ανά μετοχή

Ως αποτέλεσμα των οικονομικών επιδόσεων, της εταιρίας, ο Τσέχος μάνατζερ της εταιρίας τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή, που μεταφράζεται στο συνολικό μεικτό ποσό των 127,4 εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτό καθιστά το ΟΠΑΠ μία από τις λίγες εισηγμένες εταιρείες που επιστρέφουν κέρδη στους μετόχους τους».

Κάνοντας αναφορά στο «περιβάλλον αβεβαιότητας» που επικρατεί σε ρυθμιστικό και φορολογικό επίπεδο, ο κ. Ζίγκλερ, τόνισε ότι  «εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να λειτουργούμε σε ένα ορθολογικό και ισορροπημένο περιβάλλον, με σκοπό να προστατεύουμε τα δικαιώματα της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων μας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...