Κ. Μίχαλος: Τέλος στη λιτότητα, με ισχυρή επιχειρηματική συνεργασία

Ώρα για αλλαγή στις πολιτικές λιτότητας, τόνισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τον χαιρετισμό του, στο «4ο Ευρωκοινοβούλιο των επιχειρηματιών» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, ζήτησε τη  δημιουργία μιας ισχυρής επιχειρηματικής συμμαχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους εκπροσώπους της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας της ΕΕ.

 Επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας ότι αυτές επιτείνουν  την ύφεση και απειλούν  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ .

 Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων  κάλεσε τους εκπροσώπους του επιμελητηριακού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης σε μια ισχυρή συμμαχία,  με στόχο μια συντονισμένη και  γενικευμένη παρέμβαση στις εθνικές κυβερνήσεις  των χωρών-μελών της ΕΕ για στροφή σε πολιτικές ανάπτυξης και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που πραγματικά θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τις οποίες ακούγονται μόνο ευχολόγια, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ουσιαστική στήριξη τους.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο EurActiv  ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι 0 «οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα». Πρωτίστως, πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και η  γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις επικείμενες γερμανικές εκλογές ως δικαιολογία για να αναβάλει τη σχετική συζήτηση.

asdfasdf

 
Στάσιμη η Οικονομία λόγω των Capital Controls

 -Για το καυτό θέμα των Capital Controls, o κ. Μίχαλος τόνισε ότι,  θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία στον τομέα της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών. Έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα για τη διευκόλυνση των εταιριών που πραγματοποιούν εξαγωγές στο εξωτερικό,

ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε μια οικονομία στάσιμη λόγω των ελέγχων κεφαλαίων, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις δεν αναμένεται να αυξηθούν σε επιθυμητά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα να παρέχει την απαραίτητη για την ελληνική οικονομία ρευστότητα.

 
Ώρα για αποφάσεις στο χρέος

 -Οι ευρωπαίοι εταίροι και οι δανειστές επίσης πρέπει να μείνουν πιστοί  στις υποσχέσεις που έδωσαν το 2012. Τώρα που σημειώθηκε πρόοδος στο τρίτο μνημόνιο, τώρα που τα προαπαιτούμενα του παρόντος μνημονίου έχουν ολοκληρωθεί, είναι καιρός να συζητηθεί το ζήτημα του χρέους και, φυσικά, να γίνει μια πλήρης επισκόπηση της οικονομίας σχετικά με την υψηλή φορολογία. Είναι πλέον προφανές ότι τα σημερινά επίπεδα φορολογίας απλά δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...