Λάθος ο νέος νόμος για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών λέει η Κατσέλη

Πέμπτη 30/06/2016 – 17:27«ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!                                                 ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Μονοδιάστατο, συγκεντρωτικό μοντέλο, που «ακρωτηριάζει την αναγκαία σύνδεση του με την πραγματική οικονομία και στερεί απολύτως αναγκαίες δεξιότητες και εμπειρίες που θα πρέπει να διαθέτει το Δ.Σ. ως συλλογικό όργανο για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις», χαρακτήρισε τις αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, που φέρνει η εφαρμογή του νόμου 4346/2015, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.
Μάλιστα, κατά την ομιλία της στην Τακτική Γενική Συνέλευση, της τράπεζας, τόνισε πως, «ο νόμος 4346/2015 διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης , το οποίο ναι μεν και πολύ σωστά προάγει και αναβαθμίζει τις τραπεζικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο και την ανεξαρτησία του ως προς το πολιτικό σύστημα», αλλά από την άλλη όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής,  «ακρωτηριάζει την αναγκαία σύνδεση του με την πραγματική οικονομία και στερεί απολύτως αναγκαίες δεξιότητες και εμπειρίες που θα πρέπει να διαθέτει το Δ.Σ. ως συλλογικό όργανο για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις».
Η επιστροφή των καταθέσεων, προϋπόθεση για την άρση των Capital Controls
Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, αναφερόμενος στο στόχο της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, τόνισε πως «η επιστροφή των καταθέσεων μαζί με την επιστροφή της χώρας στις αγορές, αποτελούν προϋποθέσεις για την άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, κάτι που με την σειρά του θα έχει θετική επίδραση στην οικονομία όταν το περιβάλλον έχει διαμορφωθεί καταλλήλως».
Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από μόνη της
«Όμως η ανάκαμψη δεν θα έρθει από μόνη της», παραδέχθηκε ο  Λ. Φραγκιαδάκης, τονίζοντας πως, «υπάρχουν πρακτικά ζητήματα προς αντιμετώπιση, βήματα που πρέπει να κάνουμε και δράσεις που πρέπει να εκκινήσουμε ή να εντείνουμε».
Σε αυτή την κατεύθυνση «είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας μέσω της διοχέτευσης ρευστότητας σε βιώσιμες, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...