Λίγα λόγια για το Μουντιάλ το οποίο ξεκινάει σε 14 ημέρες!

Σε δύο εβδομάδες ακριβώς (στις 14 Ιουνίου) από τώρα λαμβάνει χώρα η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, το Παγκόσμιο Κύπελλο που φέτος φιλοξενεί η Ρωσία.

Το Μουντιάλ στο οποίο συμμετέχουν 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους, ξεκινάει στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό στις 15 Ιουλίου. Η Ρωσία διαθέτει 12 στάδια-γήπεδα για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, ενώ είναι το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Δυστυχώς η δική μας Εθνική δε θα δώσει το παρών σ’αυτό το Μουντιάλ, όμως εκτός απ’την Ελλάδα, λείπουν τεράστια μεγαθήρια απ’αυτή τη διοργάνωση, όπως Ιταλία, Ολλανδία, Χιλή και ΗΠΑ.

Μία ματιά στους ομίλους..

Στον Α’ όμιλο συναντάμε τη διοργανώτρια Ρωσία, το φαβορί Ουρουγουάη των Καβάνι και Σουάρες, την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ και το αουσάιντερ του ομίλου Σαουδική Αραβία.

Στον Β’ όμιλο συμμετέχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία των Σάντος και Ρονάλντο, η προηγούμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, Ισπανία, στην τελευταία διοργάνωση του Ινιέστα, το φιλόδοξο Ιράν των Ανσαριφάρντ και Μασούντ, καθώς και το Μαρόκο του Καρσελά που όμως είναι η πιο ανίσχυρη θεωρητικά ομάδα του ομίλου.

Στον Γ’ όμιλο το μεγάλο φαβορί Γαλλία για την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ, ξεχωρίζει αναμφισβήτητα. Η Γαλλία των πολλών αστέρων έχει στον όμιλό της τη Δανία του Έρικσεν, το μαχητικό Περού καθώς και την Αυστραλία.

Στον Δ’ όμιλο επίσης ένα απ’τα φαβορί σε κάθε διοργάνωση, η Αργεντινή του Μέσι που είναι αποφασισμένος να φτάσει τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου. Αντίπαλοι της αλμπισελέστε η ισχυρή Κροατία των Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μάντζουκιτς που απέκλεισαν την Εθνική μας στα μπαράζ, η εντυπωσιακή και μεγάλη έκπληξη Ισλανδία που παίζει για πρώτη φορά σε Μουντιάλ με τον πληθυσμό της χώρας αυτής να μην υπερβαίνει τους 334.252 κατοίκους και η απρόβλεπτη Νιγηρία που εκπροσωπεί την Αφρική.

Στον Ε’ όμιλο ακόμα ένα φαβορί, η ισχυρή Βραζιλία του Νεϊμάρ που δείχνει πιο πλήρης και έτοιμη από ποτέ, με πολλά βαριά ονόματα σε άμυνα και επίθεση. Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν η συνεπέστατη και σταθερή Ελβετία, η Σερβία του Πρίγιοβιτς που επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση καθώς και η Κόστα Ρίκα των Κάμπελ και Νάβας που ξυπνά άσχημες αναμνήσεις σε όλους τους Έλληνες.

Στον ΣΤ’ όμιλο συναντάμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία που θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της με οδηγό σε ακόμα ένα τουρνουά τον Γιόακιμ Λέβ και πολλούς ταλαντούχους μεσοεπιθετικούς στο ρόστερ. Στον όμιλο επίσης η Σουηδία του Μπέργκ που απέκλεισε στα μπαράζ την Ιταλία (και χωρίς Ζλάταν), το Μεξικό του γερόλυκου Ράφαελ Μάρκες που στα 39 του χρόνια ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο 5ο του Μουντιάλ! Τέλος, η Νότια Κορέα πάντα ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο, αλλά με το μεγάλο ταλέντο της Τότεναμ Σον Χέουνγκ Μιν στην 23άδα!

Στον Ζ’ όμιλο η Αγγλία θέλει να αποτινάξει τον τίτλο της ”looser” των διοργανώσεων στα γήπεδα της Ρωσίας με τον Γκάρετ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο και με μία ομάδα περισσότερο δεμένη και δουλεμένη από ποτέ. Η Αγγλία δεν έχει τα τεράστια ονόματα στο ρόστερ, αλλά διαθέτει προσωπικότητες και ταλέντο όπως ο Κέιν, ο Χέντερσον, ο Βάρντι, ο Άρνολντ , ο Τσίκ και ο Ράσφορντ. Φαβορί οι Άγγλοι για πρόκριση στην επόμενη φάση, φαβορί γενικότερα για πολύ υψηλή θέση σ’αυτό το Μουντιάλ, είναι το Βέλγιο των Αζάρ, Λουκάκου και των υπόλοιπων παικταράδων. Τυνησία και Παναμάς συμπληρώνουν την τετράδα στον όμιλο με την εθνική του Παναμά να συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τέλος στον Η’ όμιλο , στον πιο ανοιχτό του Μουντιάλ, όλα μπορούν να συμβούν. Συναντάμε την Πολωνία του Λεβαντόφσκι, την Κολομβία των Χάμες και Φαλκάο, τη Σενεγάλη του Μανέ και την Ιαπωνία των Καγκάβα και Οκαζάκι. Αναμφισβήτητα ο πιο ανοιχτός όμιλος χωρίς ξακάθαρο φαβορί.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περισσότερη ανάλυση ξεχωριστά σε κάθε όμιλο..

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...