Λίστα με 35 ανοιχτά προβλήματα της Δωρίδας παρέδωσε ο κ. Γ. Καπεντζώνης στον κ. Κ. Μπακογιάννη

Λίστα με 35 ανοιχτά και εκκρεμούντα προβλήματα της Δωρίδας παρέδωσε με υπόμνημα ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη  κατά την επίσκεψη του στο Λιδωρίκι.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε μια γόνιμη συζήτηση, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, όπου ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να θέσει υπ’ όψη του κ. Μπακογιάννη τα βασικότερα  προβλήματα που απασχολούν για χρόνια τη Δωρίδα.

Ο κ. Καπεντζώνης ανέφερε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ότι στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του Καλλικράτη, η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια υπήρξε εποικοδομητική. Όμως τα χρόνια προβλήματα της περιοχής, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, οι εγγενείς δυσκολίες του Καλλικράτη και η έλλειψη πόρων, αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες καθυστέρησης έργων και υποδομών στην περιοχή της Δωρίδας.

Ειδικότερα ο κ. Καπεντζώνης επισήμανε στη συζήτηση μεταξύ άλλων,

1. Τα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη λίμνη του Μόρνου, αφού δεν υφίσταται παραλίμνιος αγωγός. Τους πολλούς περιορισμούς στην ανάπτυξη της περιοχής γύρω από αυτή και τα ανύπαρκτα ανταποδοτικά οφέλη από την πολιτεία.

2.  Την ανυπαρξία βιολογικών καθαρισμών σε όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη,

καθώς και στο   Λιδωρίκι.

3. Το θέμα των εξορύξεων στην περιοχή της Γκιώνας που πρέπει  να αντιμετωπιστεί με υπεύθυνο, αναπτυξιακό, οικολογικό και περιβαλλοντικό τρόπο.

4. Τα θέματα των οδικών αξόνων και των επιπτώσεων τους στην ανάπτυξη της περιοχής.

5. Τα λιμενικά έργα.

6. Την υποβάθμιση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τα υπόλοιπα στελέχη για την αναλυτική ενημέρωση που του έκαναν και δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις με στόχο και γνώμονα την αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας και ασφαλώς της Δωρίδας, η οποία κυρίως εξαιτίας του καυτού θέματος της λίμνης μένει αναξιοποίητη.

Επίσης, ανέφερε ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος του όμορου Δήμου Καρπενησίου, γνωρίζει πώς μπορούν να αντληθούν κοινά προγράμματα και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αφορούν σε περιφερειακούς μικρούς Δήμους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευσταθίου Ανδρέας και Καραχάλιος Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ζέτος Παναγιώτης, ο Αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παγώνης Τάσος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιδωρικίου κ. Μπάμπης Πέτρου και ο τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μπάμπης Κατσαρός.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...