Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμα ισχυρούς «ανέμους»

Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμα ισχυρούς «ανέμους»
Η αδύναμη ανάπτυξη, τα τεράστια χρέη και η υψηλή ανεργία εξακολουθούν να βαραίνουν την παγκόσμια ανάπτυξη αντισταθμίζοντας τα οφέλη από την ισχυρότερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και την πτώση της τιμής του πετρελαίου, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Εκτιμούμε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ισχυρούς ανέμους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελευταίες εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η ευρωζώνη – που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο τρίτης ύφεσης σε διάστημα 6 ετών – εξακολουθεί να μάχεται με τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η κρίση του 2008, η Ιαπωνία βρίσκεται και αυτή βυθισμένη σε μια περίοδο χαμηλού πληθωρισμού, υψηλών χρεών και αναιμικής ανάπτυξης και η παραγωγή σε πολλές σε πολλές από τις κυριότερες αναδυόμενες αγορές μειώνεται ταχύτερα των εκτιμήσεων.

Όπως διευκρίνισε η κυρία Λαγκάρντ, η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και η ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, από τα βασικά στηρίγματα της αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης, δεν μπορούν να θεραπεύσουν τις βαθιά ριζωμένες αδυναμίες στον υπόλοιπο κόσμο. Πολλές χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μεταξύ των οποίων τα υψηλά χρέη και η υψηλή ανεργία. Πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι συγκρατημένοι στις επενδύσεις και τις δαπάνες επειδή ανησυχούν για την αδύναμη ανάπτυξη στο μέλλον, πρόσθεσε η ίδια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...