Λαρς Έλστρουπ: Ο… γυμνός κατήφορος ενός πρωταθλητή Ευρώπης (Φωτογραφίες)

Η αλήθεια είναι πως το όνομά του δεν λέει πολλά στους νεότερους φίλους του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το όνομα “Λαρς Έλστρουπ” λέει πάρα πολλά σε όσους παρακολούθησαν το “θαύμα” της Δανίας στο Euro 1992 που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του από τους Δανούς.

Αν και μπήκε από το παράθυρο (λόγω του αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας) κατάφερε να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Σουηδία.

Ο Έλστρουπ στον προημιτελικό με τη Γαλλία ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε το γκολ της πρόκρισης, ενώ στον ημιτελικό με την Ολλανδίας ευστόχησε στο πέναλτι που οδήγησε τους Δανούς στον τελικό.

Ο Έλστρουπ, με καριέρα στην Ράντερς, στην Μπρόντμπι και τη Φέγενορντ, ένα χρόνο αργότερα εγκατέλειψε ξαφνικά το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε σε μια θρησκευτική σέκτα με το όνομα «ο ήλιος του Χιέρτε» έχοντας καταρρεύσει ψυχολογικά…

Από εκείνη τη στιγμή απασχόλησε τα ΜΜΕ κυρίως για παραβατικές συμπεριφορές, με τελευταίο κρούσμα την είσοδο του στην ανάπαυλα του αγώνα Ράντες – Σίλκεμποργκ για το πρωτάθλημα Δανίας, όπου εισέβαλλε ολόγυμνος στο χορτάρι κάνοντας ασκήσεις… γιόγκας!!!

Ο κόσμος γέλασε, οι περισσότεροι ρωτούσαν «ποιος είναι αυτός» κι οι άνδρες ασφαλείας τον έβγαλαν έξω με τον πρόεδρο της τοπικής ομάδας Μίκαλε Γκράβγκαρντ να δηλώνει: «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν από τους ήρωες της πόλης αλλά και της χώρας σ’ αυτή την κατάσταση».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...