Λαφαζάνης:Στρατόπεδο ψυχών η Ελλάδα για χάρη της Μέρκελ

κατάλογοςΠρόκληση χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης το γεγονός ότι στο κοινό ανακοινωθέν «των αρχηγών του μνημονιακού πολιτικού συνεταιρισμού», δεν τίθεται καθόλου το αίτημα προς την ΕΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία για να πέσει ο φράκτης και να ανοίξει η ΠΓΔΜ τα σύνορα με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι στο ανακοινωθέν δεν υπήρχε καμιά αναφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη δεσμευτική για όλες τις χώρες Διακήρυξη του ΟΗΕ το 1951 και το πρωτόκολλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το 1967 και τονίζει ότι αυτά τα δικαιώματα των προσφύγων καταπατώνται κατάφωρα από όλες τις πλευρές και πρώτα απ’ όλα «από τους αρχιεγκληματίες, κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, που με τους πολέμους και τις αποσταθεροποιητικές επεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή, προκαλούν και τα προσφυγικά κύματα».

Προσθέτει ότι οι «θεμελιώδεις» αυτές παραλείψεις στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου, «που εξελίχθηκε σε παρωδία», έγιναν γιατί «οι αρχηγοί των κομμάτων του μνημονιακού συνεταιρισμού, δίνοντας για άλλη μια φορά εξετάσεις ευρω-δουλείας, έχουν σιωπηρά αναλάβει την υποχρέωση απέναντι στη Μέρκελ και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο hotspot και στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου η χώρα μας να προσφέρει ασπίδα ‘προστασίας’ στη ξενοφοβική Ευρώπη».

 

The post Λαφαζάνης:Στρατόπεδο ψυχών η Ελλάδα για χάρη της Μέρκελ appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...