Λαχτάρα για επιβάτες στo αεροδρόμιο της Μυκόνου: Αεροσκάφος της Aegean συγκρούστηκε με ένα άλλο της Meridiana

Λαχτάρα για επιβάτες στo αεροδρόμιο της Μυκόνου: Αεροσκάφος της Aegean συγκρούστηκε με ένα άλλο της Meridiana
Μερική αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν κατά τη διάρκεια τροχοδρόμησης, ένα αεροσκάφος της Aegean συγκρούστηκε με ένα άλλο της ιταλικής εταιρείας Meridiana.
Οι επιβάτες της πτήσης που εκτελούσε δρομολόγιο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Μύκονο λαχτάρησαν προσωρινά όταν τα ακροπτερύγια των δύο αεροσκαφών συγκρούστηκαν.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, ούτε υπήρξε κάποια διαρροή καυσίμων.

Αμέσως μετά την επαφή των δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, οι τεχνικοί εδάφους και το εξειδικευμένο προσωπικό προχώρησαν στη διαδικασία αποκόλλησης των φτερών.

Στην ανακοίνωσή της ΥΠΑ για το περιστατικό αναφέρεται:

«Στις 17:50 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μυκόνου δυο αεροσκάφη τύπου airbus 320 είχαν επαφή στα ακροπτέρυγα τους, λόγω κακής καθοδήγησης του εργαζόμενου της επίγειας εξυπηρέτησης.

Η επαφή ανάμεσα στα δυο αεροσκάφη έγινε κατά την διάρκεια τροχοδρόμησης στην πίστα του αεροδρομίου.

Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες μετακίνησης των 2 αεροσκαφών, καθώς η ΥΠΑ φρόντισε άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα Μυκόνου».

Η AEGEAN εξέδωσε ανακοίνωση εν σχέση με το ατύχημα στην οποία αναφέρει τα κάτωθι:

«Αεροσκάφος της AEGEAN, Airbus A320 με διακριτικά SX- DVK που εκτελούσε την πτήση A3 378 από το Αεροδρόμιο «Ελευθ. Βενιζέλος» της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου σήμερα στις 18:00 ολοκλήρωσε την πτήση με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Μετά την προσγείωση και κατά τη διαδικασία τελικής στάθμευσης και κάτω από την καθοδήγηση του προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης, ακούμπησε με το άκρο της πτέρυγας την άκρη της πτέρυγας άλλου σταθμευμένου αεροσκάφους της εταιρείας MERIDIANA με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των δύο αεροσκαφών. Όλοι οι επιβάτες εξήλθαν άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια από το αεροσκάφος. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες μετακίνησης των 2 αεροσκαφών».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...