Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση οδηγεί τον ενεργειακό τομέα στη διάλυση και την καταστροφή

laiki-enotita-sima-logotupo«Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεπουλά όλες τις ενεργειακές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας», υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα
Η κυβέρνηση οδηγεί τον ενεργειακό τομέα στην καταστροφή και τη διάλυση, προειδοποιεί η Λαϊκή Ενότητα, με νέα σχετική ανακοίνωσή της, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό ότι είναι αναξιόπιστοι.
Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης, διαβεβαίωναν τους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό, ότι, μετά την «σκληρή» μάχη που έδωσαν, έσωσαν τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση τους, μόλις 3 ημέρες μετά, αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά πλήρως αναξιόπιστοι.
«Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεπουλά όλες τις ενεργειακές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Ενότητα.
Όπως αναφέρει, «με βάση την τελική λίστα αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε χτες(25/5) στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δρομολογείται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των σημαντικών ενεργειακών επιχειρήσεων και ειδικότερα της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ προκειμένου να εκταμιευθούν τα πρώτα 7,5 δισ. ευρώ από την δόση του δανείου.
Ειδικότερα για τη ΔΕΗ η κυβέρνηση ικανοποιώντας την επιθυμία των δανειστών δεσμεύτηκε να πωλήσει μέσα στο 2016 το 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το (51%) που κατείχε το Δημόσιο.
Με συνέπεια το Δημόσιο να μην έχει πλέον την πλειοψηφία των μετοχών της.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και το σχέδιο ΝΟΜΕ με το οποίο θα περιοριστεί το μερίδιο της στη λιανική από το 95% που είναι σήμερα στο 49,24% το 2019, οδηγούν τη ΔΕΗ στην πλήρη διάλυση και καταστροφή».
Όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ, η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε μέχρι το Φεβρουάριο του 2017 να προχωρήσει στην πλήρη απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ και στην πώληση του 49% των μετοχών του (25% στο χρηματιστήριο και 24% σε στρατηγικό επενδυτή).
Επίσης, δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ΕΛΠΕ (το υπόλοιπο ποσοστό 35% που κατέχει το δημόσιο) και ΔΕΠΑ (για το ποσοστό 65%) που κατέχει επίσης το Δημόσιο, σχολιάζει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.
«Είναι γνωστό όμως πως για τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά, ήταν τελείως αντίθετος στην όποια ιδιωτικοποίηση της, ενώ για τα ΕΛΠΕ όχι μόνο ήταν αντίθετος στην πώληση του ποσοστού που κατείχε το Δημόσιο και την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους αλλά είχε δεσμευτεί για την ανάκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών τους», υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα.
Τέλος, καλεί τους εργαζομένους στις ενεργειακές επιχειρήσεις και όλο τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί και να μην επιτρέψει στη κυβέρνηση στους δανειστές και σε όλο το μνημονιακό μπλοκ να προχωρήσουν στα καταστροφικά αυτά σχέδια που θα πλήξουν βαρύτατα την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

The post Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση οδηγεί τον ενεργειακό τομέα στη διάλυση και την καταστροφή appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...