Λεβέντης: Δεν υπάρχει συναίνεση αλά καρτ

Λεβέντης: Δεν υπάρχει συναίνεση αλά καρτ

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 28/02/2016 – 16:20

Βασίλης Λεβέντης

«Συναίνεση επιμέρους δεν υπάρχει, αλά καρτ. Ή υπάρχει συναίνεση και τα βάζουμε κάτω να κάνουμε μια οικουμενική κυβέρνηση να σώσουμε τη χώρα ή τα άλλα είναι καραγκιοζιλίκια».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στον Realfm 97,8, σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό. 

«Ή καθόμαστε τα κόμματα, εάν υπάρχει εθνικός κίνδυνος, να κάνουμε μια κυβέρνηση αληθινά οικουμενική ή ας συνεχίσει έτσι, αλλά εκεί που θα καταντήσει και θα καταρρεύσει δεν θα τον σώζει τίποτα.

Πρέπει και οι δύο, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, να ξεπεράσουν τους θερμοκέφαλους που έχουν στο περιβάλλον τους” είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και διερωτήθηκε “τι είδους συναίνεση μπορεί να υπάρξει στο προσφυγικό;», ανέφερε ο Βασίλης Λέβεντης.

«Δικαίως μας κλείνουν τα σύνορα διότι βλέπουν μια Ελλάδα που παίζει με τις λέξεις, χρονοτριβεί.

Έπρεπε εξαρχής αντιλαμβανόμενοι που πάει το πράγμα να ευθυγραμιστούμε απόλυτα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και τώρα στα μάτια των Ευρωπαίων έχουμε ευθύνες», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να πετύχει χαλάρωση του προγράμματος κάνοντας αποθήκη ψυχών την Ελλάδα.

«Πάει ανεντίμως να κερδίσει κάτι στα οικονομικά με χαλάρωση προγράμματος παραδίδοντας τα πάντα στο προσφυγικό. Δεν είναι τιμητικό και δεν θα του δώσει περισσότερο από 1-2 μήνες ζωής στην κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε τους λόγος για τους οποίους αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού και αποκάλυψε ότι σήμερα τον πήρε ο Σταύρος Θεοδώρακης.

Μου ζήτησε συγγνώμη για χθες και μου είπε ότι δεν το κατάλαβε, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. 

Παράλληλα, σχολίασε και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά λέγοντας πως η Ένωση Κεντρώων δύσκολα θα συνεργαστεί διότι είναι ένα κόμμα που το ψήφισε  η νεολαία με συγκεκριμένη προοπτική, την αλλαγή του πολιτικού τοπίου.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ήταν λάθη.

Το Ποτάμι κακώς έγινε. Όταν ήθελε ο κ. Θεοδωράκης να κάνει κόμμα είχα ήδη 25 χρόνια κόμμα.

Δεν έπρεπε να μου κάνει ένα τηλέφωνο; Οργάνωσε ένα κόμμα με τη δύναμη που είχε στα MME και σου λέει τον Λεβέντη θα τον φάμε γιατί τότε ήταν εποχή που τα ΜΜΕ με εξόντωναν. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν με είχε κοιτάξει, όλα τα χρόνια με έβλεπε ότι σήκωνα τις σημαίες του αληθινού κέντρου και ειρωνεύονταν”.

Ένωση Κεντρώων: Επιβεβλημένος ο σχηματισμός οικουμενικής

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία στο προσφυγικό και αναφέρει ότι κανένας πολιτικός αρχηγός από μόνος του δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα

Ως επιβεβλημένος, χαρακτηρίζεται ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων, υπό το βάρος των εξελίξεων στο προσφυγικό.

Η Ένωση Κέντρωων αναφέρει: «Λόγω της κωλυσιεργίας της κυβέρνησης, το προσφυγικό πρόβλημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και η χώρα αυτή την ώρα βρίσκεται δυστυχώς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα στελέχη του Σύριζα, ενώ πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, πλέον δείχνουν έντρομοι και ανίκανοι να διαχειριστούν το ζήτημα. Είναι ξεκάθαρο ότι κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν μπορεί από μόνος του να δώσει την λύση.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε την Ελλάδα μας πάνω από τα κόμματα και να αφήσουμε τους εγωισμούς διότι μεσσίες δεν υπάρχουν. Ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης είναι επιβεβλημένος».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...