Λεβέντης: Ευρωπαίοι και όχι Τούρκοι παρατηρητές θα έπρεπε να έρθουν στα νησιά

Λεβέντης: Ευρωπαίοι και όχι Τούρκοι παρατηρητές θα έπρεπε να έρθουν στα νησιά

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 13/03/2016 – 14:18

Βασίλης Λεβέντης

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ

Μία μικτή επιτροπή, από Ευρωπαίους παρατηρητές και όχι Τούρκοι. Αυτοί θα έπρεπε να επιτηρούν τη διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών από τα νησιά προς την Τουρκία, τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων εξέφρασε ξανά τη διαφωνία του για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη και τη συνάντησή του εκεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. «Είναι άλλο να κραυγάζουν οι Τούρκοι μόνοι τους και άλλο ενώπιον του Ελληνα πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«O Νταβούτογλου αμφισβήτησε το FIR Αθηνών και το Καστελόριζο. Τη συνάντηση θα έπρεπε να την είχε κανονίσει η ΕΕ, καθώς η χώρα μας είναι τα εξωτερικά της σύνορα. Οταν ο Νταβούτογλου έλεγε για το Καστελόριζο, ο κ. Τσίπρας το βούλωσε», ανέφερε μεταξύ άλλων ακόμη.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την πάγια θέση του για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Μάλιστα, ως πρόσωπα κατάλληλα για την πρωθυπουργία μίας τέτοιας κυβέρνησης ανέφερε τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Γιώργο Προβόπουλο και πιο δύσκολα- όπως είπε- τον Λουκά Παπαδήμο.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις που αφήνουν να εννοηθούν ότι θα κάνουν υποψήφιοι βουλευτές με την Ενωση Κεντρώων για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή, με αντικατάσταση των νυν βουλευτών, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Λεβέντης ότι θα γίνεται κάθε έξι μήνες, ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε συμβόλαια είχαμε κάνει. Δική μου πρόταση ήταν. Εγώ δεν μπορώ να γίνω διδασκαλείο βουλευτών. Εμεινα για 35 χρόνια εκτός Βουλής, περιμένοντας στωικά. Με εξοργίζει να βλέπω κάποιους να θέλουν να μπουν με την πρώτη».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...