Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 15/04/2016 – 19:45

Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ»

«Όποτε θέλετε κάντε τις εκλογές και η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης στη βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση επί της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Παράλληλα, προέβλεψε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι χωρίς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια χώρα δεν βγαίνει στις αγορές; Πιστεύετε ότι χωρίς το ΔΝΤ θα πάρετε δραχμή από ευρωπαίους. Αν το πιστεύετε δεν κάνετε για πρωθυπουργός. Αν πάλι το λέτε για να το ακούσουν οι βουλευτές σας, τότε έχει καλώς διότι οι βουλευτές καμιά φορά εμπνέονται να ακούν ψέματα όταν η αλήθεια είναι δύσκολη. Το δήλωσαν όλοι ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα τελεία και παύλα κι ακόμα η κυβέρνηση λέει δεν το χρειαζόμαστε” τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Η κυβέρνηση παίρνει μη τετελεσμένες συμφωνίες και λέει θα τις εισάγει στη Βουλή προς συζήτηση. Αν δεν επέλθει συμφωνία και η αίθουσα ψηφίσει τα μη συμφωνηθέντα κείμενα θα έχει αξία, θα πάρετε δόση; βάσει πληροφοριών που έχω η Ευρώπη έχει αποφασίσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μείνει και η Ελλάδα να μην πάρει τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά να πάρει σαλαμοποιημένα μόλις 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και θα έρθει να θριαμβολογεί», συνέχισε ο Βασίλης Λεβέντης εκτιμώντας πως θα έρθει 2η και 3η αξιολόγηση και μετά θα έρθει η κατάρρευση της κυβέρνησης

«Τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία τις ζητά χωρίς να τις θέλει γιατί ακόμα δεν έχει παγιώσει τη δημοσκοπική της υπεροχή και αμφιβάλλει για την παρουσία της.

Αν γίνουν σε αυτό τον τόπο εκλογές που εγώ τις βλέπω γύρω στον Οκτώβριο- Νοέμβριο θα γίνουν λόγω του Τσίπρα που δεν θα έχει το πρόσωπο να φέρει τέταρτο μνημόνιο», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και έκανε λόγο για μεθοδεύσεις κατά της Ένωσης Κεντρώων στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρότασή του για μείωση 50% του μισθού των βουλευτών τουλάχιστον για δέκα χρόνια, μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και απλή αναλογική. «Σε λίγο θα φύγετε και θα ντρέπεστε που δεν εφαρμόσετε την απλή αναλογική. Ήταν όνειρο της Αριστεράς η απλή αναλογική και την προδώσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

Σχετικά με τα νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό είπε: «Εύχομαι στον κ. Πρωθυπουργό να μην ζήσει εμφράγματα και να πάρει τις 153 ψήφους. Να προσέξετε μήπως έχετε αποχωρήσεις και αφού ψηφίσουν οι 153».

«Όποτε θέλετε κάντε τις εκλογές και η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα.(…) Δεν σας κρύβω πως επειδή ό,τι προτάσεις κι αν κάνω από το ένα αυτί σας μπαίνουν και από το άλλο σας βγαίνουν, να ετοιμάζεστε σε αυτές στις εκλογές η Ένωση Kεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα και στις άλλες πρώτο», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...