Λεπέν: Η Γαλλία «ευάλωτη» στην τρομοκρατία λόγω των ανοιχτών συνόρων

Λεπέν: Η Γαλλία «ευάλωτη» στην τρομοκρατία λόγω των ανοιχτών συνόρων
Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο θεωρεί πως ο ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι «απατηλός»

Η Γαλλία είναι «αποδυναμωμένη» έναντι της απειλής της τρομοκρατίας επειδή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως διότι δεν είναι σε θέση να εγγυάται η ίδια τον έλεγχο των συνόρων της, υποστήριξε σήμερα η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρίν Λεπέν.

Απέναντι στον «ισλαμιστικό φονταμενταλισμό», η ΕΕ «μας αποδυναμώνει», λόγω «του γεγονότος ότι μας επιβάλλει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων» και «διότι επιβάλλει πολιτικές λιτότητας οι οποίες στη Γαλλία έχουν πλήξει» σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του στρατού, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, κατήγγειλε η Λεπέν, που είναι ευρωβουλευτής, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο.

Η ίδια υπογράμμισε: «Εάν είχαμε εθνικά σύνορα, θα είχαμε πιθανόν μπορέσει να σταματήσουμε στα εθνικά σύνορα πολλούς από εκείνους οι οποίοι επιστρέφουν στο γαλλικό έδαφος αφού πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία ή να εκπαιδευθούν στην Υεμένη, όπως στην περίπτωση τουλάχιστον ενός από τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών», πρόσθεσε η Λεπέν αναφερόμενη στον Σαΐντ Κουασί, τον έναν από τους δράστες της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό.

«Θα έπρεπε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο της εθνικής μας κυριαρχίας τη δυνατότητα να αποφασίζουμε ποιος εισέρχεται και ποιος μένει στο έδαφός μας», καθώς ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι «απατηλός», συνέχισε η ίδια.

Να σημειωθεί πως η Λεπέν κάλεσε να εφαρμοστούν «επειγόντως» μέτρα όπως «η στέρηση της εθνικότητας για όσα πρόσωπα έχουν διπλή υπηκοότητα και είχαν πάει για να πολεμήσουν ή να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό, πριν μπορέσουν να επιστρέψουν στην εθνική επικράτεια» της Γαλλίας. «Η αξιοποίηση της στέρησης (της υπηκοότητας) εφαρμόζεται πολύ αραιά… Τα μέτρα τα οποία έχουν στόχο να εμποδίζουν τον κόσμο να φύγει δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμποδίζονται να επιστρέψουν», επέμεινε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Η Μαρίν Λεπέν υποστήριξε ότι το κόμμα της «πάντοτε υπερασπιζόταν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Σαρλί Εμπντό», κι αυτό «παρότι διαφωνούσαμε πλήρως με τη γραμμή της εφημερίδας», ενώ συμπλήρωσε: «Είχαμε αποτελέσει το αντικείμενο σκίτσων μεγάλης βιαιότητας και πολύ μεγάλης βαρβαρότητας από μέρους της Σαρλί Εμπντό. Αλλά η ελευθερία της έκφρασης είναι ακριβώς να αφήνεις να μιλούν εκείνοι που διαφωνούν μαζί σου», πρόσθεσε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...