Λευκός καπνός στο EWG

Λευκός καπνός στο EWG

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM

Την απελευθέρωση της 2η υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Στην ανακοίνωσή του, ο ESM, επισημαίνει ότι η δόση θα εκταμιευτεί σε έναν ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ και όπως έχει αποκαλύψει κυβερνητικός αξιωματούχος από την προηγούμενη Παρασκευή, θα χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις αρχές του 2018.

Ο επικεφαλής του μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε σχετικά πως «με ικανοποίηση διαπιστώνω την συνεχή δέσμευση της Ελλάδας στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ποσό της μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους τελευταίους μήνες σημαίνει πως η Ελλάδα υπεραπέδωσε του στόχου που είχε τεθεί στο πρόγραμμα και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM να ολοκληρωθεί έγκαιρα».

11

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307053-Egkritheke-e-ektamieyse-tes-ypodoses-ton-800-ekat-eyro-apo-ton-ESM ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...