Λικ Κοέν: Αν βγείτε από το ευρώ θα είστε δέκα φορές χειρότερα

Λικ Κοέν: Αν βγείτε από το ευρώ θα είστε δέκα φορές χειρότερα
Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Λικ Κοέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου δήλωσε ότι η ζωή εκτός ευρωζώνης θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε ότι αν η Αθήνα επιθυμεί να χρηματοδοτείται από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος», είπε ο Κοέν στη βελγική εφημερίδα De Tijd. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαό «θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».

Ο Κοέν έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες λέγοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος (…) Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα, αν οι Έλληνες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;».

«Αν (οι Έλληνες) βγουν από το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερα για αυτούς. Δέκα φορές», υπογράμμισε ο ίδιος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...