Λοβέρδος: Απολύτως σύμφωνος με το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του ΑΠΘ

Λοβέρδος: Απολύτως σύμφωνος με το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του ΑΠΘ
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι είναι απόλυτα ορθή η απόφαση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, τονίζοντας ότι αποτελεί επιλογή του ίδιου του πανεπιστημίου, την οποία όμως στηρίζει το υπουργείο Παιδείας. 
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι το υπουργείο Παιδείας έχει επαινέσει την απόφαση της σχολής Θεολογίας του ΑΠΘ για την ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος, το οποίο, όπως υποστήριξε «έχει χαρακτηριστικά κράτους δικαίου και από την άλλη είναι ένα κάλεσμα προς τους Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες να σπουδάζουν στην Ελλάδα αυτά τα όποια θέλουν να σπουδάζουν». Προσέθεσε ότι οι Μητροπολίτες της Θράκης έστειλαν επιτολή στο υπουργείο Παιδείας τονίζοντας ότι στηρίζουν 100% αυτήν την απόφαση και μάλιστα χωρίς επιφυλάξεις. «Οι φωνές που λένε όχι σε αυτό, δεν είναι οι φωνές που εκφράζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του.

«Τον Άνθιμο, τον Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, νομίζω ότι θα τον καλέσουν να άρει και αυτές τις αντιρρήσεις του. Δεν έχει δικαίωμα κανείς, ούτε το κράτος, να πει στο Πανεπιστήμιο να μην ιδρύσουν το εν λόγω τμήμα. Είναι στο πλαίσιο της επιστημονικής τους αυτοτέλειας. Συνυπολογίστε και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...