Λοβέρδος: Δεν θα ξεπεράσουν τις 15.000 οι μετεγγραφές

Λοβέρδος: Δεν θα ξεπεράσουν τις 15.000 οι μετεγγραφές
«Λήξη συναγερμού» στο θέμα των μετεγγραφών καθώς, δεν θα ξεπεράσουν τελικά όπως όλα δείχνουν τις 15.000 οι αιτήσεις για μετακινήσεις φοιτητών μεταξύ τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης.

Παράλληλα όμως τον Ιανουάριο του 2015, θα κατατεθεί η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα μετεγγραφών που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του και με το οποίο θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες του παρελθόντος.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στον «ΒΗΜΑ FΜ» 12.315 αιτήσεις είχαν γίνει ως αργά χθες το βράδυ και 13.283 ζήτησαν κωδικό για να κάνουν αίτηση μετεγγραφής.

«Άρα, περιμένουμε ακόμη 1.000 οπωσδήποτε και ίσως κάτι παραπάνω» είπε ο κ. Λοβέρδος καθώς σήμερα το βράδυ λήγει η σχετική προθεσμία.

Όπως είπε ο υπουργός, το 84,5% των αιτήσεων αφορά τις πόλεις Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. «Το 15,5% είναι σε περιφερειακά πανεπιστήμια. Το 53% Αθηναίων, Θεσσαλονικιών και Πειραιωτών είναι για Αθήνα και Πειραιά και το 31,5% για Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Βλέποντας κατά σχολή, δεν απερημώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Ο κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε 10-20% παραπάνω εισαγόμενους για τις εξετάσεις του Ιουνίου και το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνιέται από τις μετεγγραφές» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος

«Μάλλον φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο είναι ότι η αγωνία όσων θέλανε να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, λόγω ενδεχόμενης μεγάλης ποσότητας αιτήσεων για μετεγγραφές που θα απέτρεπε τα ιδρύματα από το να τους δεχθούν. Δεν θα συμβεί αυτό. Μπορώ να πω με ενθουσιασμό ότι μπορούμε πια να αντιμετωπίσουμε το θέμα με άνεση» είπε ακόμη ο υπουργός.

«Ανοίγει τώρα, με το που θα κλείσουμε το θέμα των μετεγγραφών, που θα μπορέσουμε να τις πάμε και λίγο νωρίτερα πια, ένα θέμα για δημόσιο διάλογο με τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ για να δούμε μια νομοθετική παρέμβαση τον Ιανουάριο που θα τα λύνει αυτά τα θέματα. Τι θέλαμε εμείς; Να πάρουμε δύο καρπούζια και να τα χωρέσουμε στην ίδια μασχάλη. Και τη φτώχεια και την οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσουμε και τη λειτουργία των πανεπιστημίων να μη θίξουμε. Φαίνεται ότι με τις παρεμβάσεις που κάναμε και με τον επίμονο διάλογο να τα καταφέρουμε» δήλωσε επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Για τα θέματα της καθαριότητας και της ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι τον διαβεβαίωσε ο νέος πρύτανής του κ. Θ. Φορτσάκης ότι δεν θα επαναληφθεί η περυσινή εικόνα της καθαριότητας και ότι θα λάβει μέτρα. «Να είναι πραγματικά τομέας καθαριότητας και όχι βρωμιάς. Και επειδή πιστεύω τον κ. Φορτσάκη, νομίζω πως θα τα καταφέρει. Δεν έχω αρμοδιότητα ως υπουργός Παιδείας. Σοβαρό είναι και το θέμα της ασφάλειας» τόνισε.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...