Λοβέρδος: Στόχος να μην χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές

Λοβέρδος: Στόχος να μην χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές
Εντός της εβδομάδας θα αποσταλούν στα πανεπίστημια οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στον Alpha Fm, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος: «Θα δουλέψουμε από Δευτέρα πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ’ ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά».

Ο υπουργός επίσης διευκρίνισε ότι «Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενομένου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα. Επίσης έχουμε εικόνα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα Ίδρυμα το οποίο να δέχεται μεγάλο κύμα, ούτε κανένα Ίδρυμα από το οποίο να φεύγει κόσμος που να του απειλεί την ύπαρξη του. Από ορισμένα Πανεπιστήμια φεύγουν, αλλά δεν φεύγει αριθμός που να κλονίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και αν αυτό συγκριθεί και συσχετιστεί με το γεγονός ότι δώσαμε περισσότερες θέσεις στα Πανεπιστήμια σε φοιτητές στα περιφερειακά φέτος, τότε νομίζω ότι είμαστε στα ίδια».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι και να μπορεί ένας άνθρωπος που έχει οικονομικά προβλήματα να σπουδάσει το παιδί του και ταυτόχρονα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργούν.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...