Λονδίνο: Πωλείται το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Λονδίνο: Πωλείται το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 04/05/2016 – 21:59

Λονδίνο: Πωλείται το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Ονομάζεται Lesedi La Roma και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, βάρους 1.109 καρατίων. Για να έχετε μια ιδέα για το μέγεθός του, πλησιάζει αρκετά αυτό μιας μπάλας του τένις! Και πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο μέσα στο καλοκαίρι.

Το τεράστιο αυτό διαμάντι ανακαλύφθηκε σε ορυχείο στην Μποτσουάνα το Νοέμβριο. Μάλιστα πήρε αρκετούς μήνες για να υπάρξει έστω και μία εκτίμηση της αξίας του,, καθώς είναι τόσο μεγάλο που δεν χωρά στα υπάρχοντα σκάνερ τα οποία δείχνουν πόσο μπορεί να πιάσει ένα διαμάντι. Υπολογίζεται μάλιστα ότι η ηλικία του βρίσκεται ανάμεσα στα 2,5 δισεκατομμύρια και 3 δισεκατομμύρια χρόνια.

«Δεν είναι μόνο το μέγεθός του και η ποιότητά του, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί ότι πιο μεγάλο και ακριβό έχει δοθεί ποτέ σε δημοπρασία» είπε το αφεντικό του οίκου Σόθμπις, ο Ντέιβιντ Μπένετ. 

Η καναδέζικη εταιρία Lucara, στην οποία ανήκει το διαμάντει, υποστηρίζει ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί τα τελευταία 100 χρόνια. Μάλιστα η ανακάλυψή του οδήγησε τις μετοχές της εταιρίας στα ύψη.

Οι πιθανοί αγοραστές θα μπορούν να δούν το διαμάντι πριν την δημοπρασία, στη Νέα Υόρκη στις 7 Μαΐου και στο Λονδίνο στα μέσα Ιουνίου.  

Πάντως το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ είναι το 3.106 καρατίων Cullinan Diamont το οποίο είχε βρεθεί στην Νότια Αφρική το 1905. Από αυτό μάλιστα έχει κοπεί και ένα μεγάλο διαμάντι, ονόματι First Star Of Africa το οποίο κοσμεί το βασιλικό στέμμα, το οποίο βρίσκεται σε έκθεση στον Πύργο του Λονδίνου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...