Λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού δύο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι «κατεβάζουν ρολά»

Λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού δύο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι «κατεβάζουν ρολά»
Δυο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, το αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης (εσωτερικό του στην κεντρική φωτογραφία) στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης στις πλαγιές του Ζαλόγγου «κατεβάζουν ρολά» λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού σύμφωνα με την ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-  Άρτας.
Έτσι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», θα είναι από τα μέχρι τώρα δεδομένα και οι τελευταίες που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο.

   Σημειωτέον, το Μουσείο Νικόπολης φιλοξενεί αποκλειστικά τα μεγαλοπρεπή ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κυρία Χριστίνα Μερκούρη, είναι η εξής: «Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας σας ενημερώνει, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα “Τα πρόσωπα του χρόνου”, δεν θα είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό, από την Πέμπτη 02.10.2014 και μέχρι νεωτέρας, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Κλειστός θα παραμείνει, επίσης, από την Πέμπτη 02.10.2014, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης».

   Αξίζει να επισημάνει κανείς ότι οι δυο αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν όσο οι εργασίες στην Αμφίπολη Σερρών συνεχίζονται υπό το φως τεράστιας δημοσιότητας,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...