Λύτρωση με Κρίζμαν στο 94′ η ΑΕΛ, «φωνάζει» για χέρι η Ξάνθη!

Λύτρωση με Κρίζμαν στο 94′ η ΑΕΛ, «φωνάζει» για χέρι η Ξάνθη!

ΑΕΛ

Ο Κρίζμαν λύτρωσε την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του!

Δικαιολογημένα παράπονα από τους φιλοξενούμενους προς την διαιτησία, αφού στην αρχή της φάσης του γκολ ο Περόνε παίρνει την μπάλα με τη βοήθεια του χεριού.

Με το τρίποντο αυτό οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 17 βαθμούς παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα και βρίσκονται μαζί με τους ακρίτες στην 7η θέση, κάνοντας με τη νίκη αυτή άλμα έξι θέσεων. Στον αντίποδα η Ξάνθη παρότι είχε δύο δοκάρια δεν μπόρεσε να κερδίσει και να κάνει αυτή σημαντικό βήμα ακόμα και για πεντάδα.  

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά, ψάχνοντας το γκολ από νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε μόλις στο 03’ λεπτό του αγώνα, με τον Λουσέρο να δοκιμάζει το πόδι του, ωστόσο αστόχησε στην προσπάθεια που επιχείρησε. Η πίεση της Ξάνθης συνεχίστηκε, όπου στο 21’, ο Ρότσε έκανε το γύρισμα, ο Λουσέρο σούταρε από μέσα αριστερά, ωστόσο αστόχησε και πάλι.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, όπου στο 25’ είχε μια καλή στιγμή, με το Ντέλετιτς να κάνει το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε στην Ξάνθη και η οποία ήταν η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα έγινε η σέντρα από τα δεξιά, ο Γέντρισεκ έκανε την προβολή ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρος και στο 42’, η ΑΕΛ απάντησε στις καλές ευκαιρίες, όπου ο Γουάλας έκανε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο ματς, όπου στο 48’ είχε και την πρώτη καλή στιγμή, όπου «φωνάζει» για πέναλτι για την φάση πάνω στον Λισγάρα.

Στο 59’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια μεγάλη φάση, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς κέρδισε στο τετ-α-τετ τον Μασούρα, ο οποίος δεν έκανε καλά το πλασέ. Στο 66’ ήταν η τρίτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ, με τον Περόνε να βγάζει ωραία την σέντρα, και τον Κρίζμαν με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Μετά από το δυνατό 25λέπτο που είχε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 71’. Συγκεκριμένα ο Ντε Λούκας έβγαλε την μπαλιά από το κέντρο στον Γέντρισεκ, Ζίζιτς και Γκόλιας μπερδεύτηκαν, ο Σλοβάκος επιθετικός των φιλοξενούμενων τους έβαλε πλάτη, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στο 80’ οι παίκτες της Ξάνθης είχαν τεράστια ευκαιρία για το 0-1, ωστόσο η προσπάθεια τους σταμάτησε ξανά στο δοκάρι! Και αυτό διότι ο Λουσέρο έκανε ωραία την σέντρα από τα αριστερά, με τον Γέντρισεκ να κάνει το πλασέ στη κίνηση από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς. 

Προς το τέλος του αγώνα η Ξάνθη είχε ακόμη μια ευκαιρία ωστόσο το πλασέ του Λουσέρο πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση, η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει ωστόσο οι άνθρωποι της Ξάνθης «φωνάζουν» για το χέρι του Περόνε που έγινε στην φάση.

Συγκεκριμένα ο Περόνε πήρε τη μπάλα με την… βοήθεια του χεριού, έβγαλε τη μπαλιά με τακουνάκι στον Κρίζμαν, ο οποίος πέρασε από τον Λισγάρα και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζίβκοβιτς, με τον ρέφερι Βάτσιο να χάνει την φάση.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί:  Νικόλας Σάββας, Παντελής Σπυρόπουλος

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63′ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (83′ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Ντε Λούκας (87′ Σβάρνας), Μελιόπουλος, Λουσέρο, Κίκε (57′ Πέτρος Ορφανίδης), Γέντρισεκ, Ρότσε (78′ Φασίδης).

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/313086-Lytrose-me-Krizman-sto-94-e-AEL-phonazei-gia-cheri-e-Xanthe ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...