Μάχη με τις φλόγες σε Χίο και Ασπρόπυργο – Υπό έλεγχο στο Μενίδι (Εικόνες & Βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες σε Χίο και Ασπρόπυργο – Υπό έλεγχο στο Μενίδι (Εικόνες & Βίντεο)

φωτιά

ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ – ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΑ 64ΧΡΟΝΗ                                                                               

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Ασπρόπυργο και στη Χίο.

Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο με εγκαύματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, «έχουμε έξι τραυματίες στο νοσοκομείο οι οποίοι έχουν εγκαύματα, από ελαφριά, μέχρι πάρα πολύ σοβαρά».
«Η φωτιά, πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Ήταν απίστευτη η κατάσταση που ζήσαμε από τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την ώρα. Οι άνεμοι πνέουν με μεγάλες ταχύτητες και ένταση πάνω από οκτώ μποφόρ», πρόσθεσε, ενώ για τους τραυματίες συμπλήρωσε:

«Πιθανώς, οι συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν, βγήκαν έξω και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το χωριό. Τελικά αυτό ήταν το τραγικό λάθος».

Σύμφωνα με την διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Βουτιέρου, στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί δύο άτομα. Μία 64χρονη γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη με 70% εγκαύματα στο σώμα της. Όπως είπε, γίνονται ενέργειες για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το Μετόχι. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 28 εθελοντές ενώ συνδράμουν 9 βυτιοφόρα του Δήμου και 5 ιδιωτικά. Παράλληλα, επιχειρούν 5 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

«Θα τολμήσω να πω ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η ατμόσφαιρά στο νησί είναι αποπνικτική, ωστόσο, είναι περίεργες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ξέσπασε στις 12 παρά το βράδυ και με ανέμους 8-9 μποφόρ», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Παράλληλα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Η πυρκαγιά καίει από τις 12 παρά το βράδυ, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Σχεδόν πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Είναι μια πολύ δύσκολη φωτιά γιατί επεκτείνεται σε δύσκολα σημεία και έχει πάρα πολύ αέρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει θέμα με κατοικίες».

Παράλληλα, στο Ρουπάκι Ασπροπύργου, όπου από χθες μαίνεται πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Μενίδι Αττικής, στην περιοχή Πλάτωνος. Η πυρκαγιά  έκαιγε πολύ κοντά σε σπίτια και στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο τους.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...