Μέι προς Νετανιάχου: Ανησυχούμε για τους θανάτους των Παλαιστινίων

Μέι προς Νετανιάχου: Ανησυχούμε για τους θανάτους των Παλαιστινίων

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε την έντονη ανησυχία της στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τους θανάτους των Παλαιστινίων διαδηλωτών, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

«Ανησυχούμε για τις απώλειες των ζωών Παλαιστινίων» τόνισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στον Ισραηλινό ομόλογό της ενόψει των μεταξύ τους συνομιλιών στο Λονδίνο, ενώ πρόσθεσε ότι η Βρετανία αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα.

Η Τερέζα Μέι σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες, που έχουν παγώσει από το 2014, για την επίτευξη της λύσης των δύο κρατών με στόχο την διευθέτηση της κρίσης.
Από την πλευρά του ο Μπέτζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε ότι την ευθύνη για τη βία φέρει η Χαμάς.

«Νομίζω ότι τα προβλήματα πηγάζουν από τον θεμελιώδη στόχο της Χαμάς να καταστρέψει το Ισραήλ. Δεν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ειρηνικών διαδηλώσεων» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήθουν οι απώλειες.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333949-Mei-pros-Netaniachoy-Anesychoyme-gia-toys-thanatoys-ton-Palaistinion ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...