Μέρβιν Κινγκ: Εσκεμμένη πολιτική ενέργεια η λιτότητα στην Ελλάδα!

Μέρβιν Κινγκ: Εσκεμμένη πολιτική ενέργεια η λιτότητα στην Ελλάδα!

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 02/03/2016 – 16:35

Μέρβιν Κινγκ

Δύσκολες αλήθειες, αποκαλύπτει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, που παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τίτλο «The End of Alchemy» δήλωσε ότι,  η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση της Ελλάδας δημιουργήθηκε «σχεδόν ως μια εσκεμμένη πολιτική ενέργεια». Μετά από έξι χρόνια αυξανόμενης φτώχειας και δυστυχίας στην Ελλάδα, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England-BoE ) είπε ότι, «στην ευρωζώνη, οι χώρες της περιφέρειας δεν έχουν τίποτα απολύτως για να αντισταθμίσουν τη λιτότητα. Τους ζητούν απλώς να μειώσουν τις συνολικές δαπάνες, χωρίς να υπάρχει κάποια απαίτηση για να αντισταθμιστούν. Νομίζω πως είναι ένα σοβαρό πρόβλημα».

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, ο έμπειρος τραπεζίτης, τόνισε ότι «ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα είχαμε πάλι σε μια βιομηχανοποιημένη χώρα ύφεση μεγαλύτερη από αυτήν που βίωσαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930 και αυτό είναι που συνέβη στην Ελλάδα. Είναι φοβερό, και συνέβη σχεδόν σαν μια εσκεμμένη πολιτική ενέργεια, που το κάνει ακόμα χειρότερο».

«Βέβαιη μία νέα οικονομική κρίση» συνεχίζει ο Κινγκ υποστηρίζοντας ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να έχουν «το θάρρος να αναλάβουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις».

Η Ελλάδα, μία χώρα που οδηγήθηκε στα μνημόνια την κρίση και την ύφεση από μία σειρά λάθος πολιτικών που ακολουθήθηκαν μέχρι το 2010, κάνει τον Βρετανό να αμφιβάλει ακόμα και για το ίδιο το κοινό νόμισμα! Όπως δήλωσε στην συνέχεια, «ο μόνος τρόπος για να βρεθεί ένας δρόμος επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση» είναι η Ελλάδα και άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα, αποχωρώντας ουσιαστικά από την ευρωζώνη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...