Μέρκελ: Αναγκαίοι οι συμβιβασμοί για να επιτευχθεί η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Μέρκελ: Αναγκαίοι οι συμβιβασμοί για να επιτευχθεί η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, προκειμένου να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, τρεις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία επιδιώκεται να παρουσιαστεί ένα κοινό γαλλο-γερμανικό σχέδιο. Σημείωσε δε ότι αυτή δεν είναι η μόνη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση.  

«Εκτιμώ ότι θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό με τη Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις στη νομισματική ένωση» τόνισε, αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν. «Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι οι μόνες που έχουμε ανάγκη» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως απαιτούνται βήματα στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής ασύλου, της ανάπτυξης και της ασφάλειας.

«Τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, μπορούν να προχωρήσουν μόνο με συμβασισμούς» αναγνώρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πρόσφατα δημοσιοποίησε την απάντησή της στις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μέρκελ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να γίνουν βήματα στην Ευρωζώνη, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά και οικονομικά περίοδο, και στις πιέσεις που δέχεται από σκληροπυρηνικούς του κόμματός της να απορρίψει το σχέδιο Μακρόν, το οποίο όπως υποστηρίζουν έχει ως στόχο να οδηγήσει σε δημοσιονομικές μεταβιβάσεις και μία «ένωση χρεών».

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι λέει ναι στην αλληλλεγγύη, αλλά όχι στην ένωση χρεών. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό θα υποχωρήσει από τις αρχικές σκληρές θέσεις του Βερολίνου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334028-Merkel-Anagkaioi-oi-symbibasmoi-gia-na-epiteychthei-e-metarrythmise-tes-Eyrozones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...