Μέρκελ: Καμία διαπραγμάτευση, μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50

Τρίτη 28/06/2016 – 13:50«ΣΤΕΝΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΩΝ 27»                                                                «Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, όσο η Βρετανία δεν υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του Άρθρου 50», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής (Bundestag).
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει άμεσα το αίτημα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την «επόμενη ημέρα» στις σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών.
Στη συνέχεια, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «η Ευρώπη έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία πολλές κρίσεις και προκλήσεις, στο παρελθόν. Το ίδιο θα πράξει και τώρα».
Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία «πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού» και υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
«Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι έξοδοι χωρών από την Ευρωπαϊκή Ένωση» συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ισχυρή και μετά το Brexit.
Μέρκελ: Στενοί δεσμοί με Βρετανία και ισχυροποίηση της Ε.Ε. των 27
Επίσης, η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της χώρας της να διατηρήσει στενούς δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και να εργαστεί για να ισχυροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Διαισθανόμαστε πόσο κρίσιμο είναι οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουμε ότι θέλουμε και είμαστε ικανές να κάνουμε τα σωστά βήματα προς τα εμπρός», είπε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή.
Καλωσόρισε όλες τις προτάσεις που βοήθησαν στην ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είπε ότι είναι σημαντικό να αποφύγουμε μέτρα που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν και άλλες χώρες να αποχωρήσουν.
Αναφέροντας ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να αναζητά επιλεκτικά όρους στις επικείμενες διαπραγματεύσεις εξόδου, η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι η Βρετανία πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα για να αρχίσει η διαδικασία αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν αρχίσει οποιαδήποτε ανεπίσημη ή επίσημη διαπραγμάτευση για την μελλοντική της σχέση με την Ένωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...