Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να γίνουν σε «νηφάλιο κλίμα»

Σάββατο 25/06/2016 – 20:49Νηφάλιο κλίμα για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη βιασύνη για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου της χώρας.
Η Μέρκελ επέλεξε την ήπια προσέγγιση, παρά την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών μελών της ΕΕ ζητώντας ένα γρήγορο διαζύγιο από τη Βρετανία, ασκώντας της πίεση να κινήσει τη διαδικασία για την έξοδο από την ΕΕ, μετά τη ψήφο των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια, μια έκβαση που κατάφερε το μεγαλύτερο πλήγμα στο ευρωπαϊκό σχέδιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξαχθούν σε καλό κλίμα, που θα δείχνει επαγγελματισμό», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά μια συνεδρίαση του συντηρητικού κόμματος της στο Χερμανσβέρντερ, έξω από το Πότσνταμ, δυτικά του Βερολίνου.
«Η Βρετανία θα παραμείνει ένας στενός εταίρος, με τον οποίο μας συνδέουν οικονομικές σχέσεις», τόνισε η καγκελάριος προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη για τη Βρετανία να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου από την Ένωση. «Ειλικρινά, δεν θα πρέπει να πάρει μια αιωνιότητα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά εγώ δεν θα ζητούσα επιμόνως τώρα ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...