Μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε συμφωνία για το Ελληνικό, τόνισε ο Στ. Πιτσιόρλας

Πέμπτη 26/05/2016 – 16:16Ελληνικό ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018
Στόχος οι εισπράξεις 6 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, για το ΤΑΙΠΕΔ, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, να δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξή του. Με το νέο σχέδιο του Ταμείου, μέσα στον Ιούνιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Ελληνικού, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ταμείου, «τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημά της δεν είναι δυνατό να αλλάξουν», με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε βελτιώσεις στους όρους της παραχώρησης.
Ο κ. Πιτσιόρλας, τόνισε πως και οι δύο πλευρές θέλουν να λυθούν τα ανοιχτά θέματα, καθώς είναι ένα «μεγάλο έργο». Τέλος, προσδιόρισε τα πιθανά εμπόδια, δείχνοντας προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε πως, «αν δεν υπάρξει συναίνεση κατ’ αρχήν των τοπικών κοινωνιών, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει (…) Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως με το τελικό να προχωράμε να έχουν λυθεί οι ανησυχίες και οι ενστάσεις».
Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση, που οδηγεί στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, δήλωσε στον Σκάι ο κ. Πιτσιόρλας. Για το νέο Ταμείο- «Μαμούθ» που θα αναλάβει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είπε πως, είναι μία θετική εξέλιξη, αφού η χώρα κάνει «τα πάντα» ώστε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της. Τα έσοδα από αυτή την προσπάθεια αναμένεται να είναι το «κλειδί», που θα ανοίξουν την έξοδο από τη λιτότητα.
«Γενναίο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, γιατί παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις, ενώ σχετικά με την κόντρα που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους  υπουργούς υποδομών και Ενέργειας, Χρήστο Σπίρτζη και Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Πιτσιόρλας,  είπε πως τα όσα του έχουν καταλογίσει δεν κρατάει πικρία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...