Μέτρα πυροπροστασίας για το δάσος Συγγρού

Μέτρα πυροπροστασίας για το δάσος Συγγρού
Στο συντονισμό των ενεργειών τους και στην εντατικοποίηση των μέτρων πυροπροστασίας στο Δάσος Συγγρού κατά τους θερινούς μήνες συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Συγκεκριμένα εξετάστηκε η δυνατότητα ενίσχυσης των μέτρων πυροφύλαξης και ο συντονισμός των ενεργειών από μέρους του κάθε φορέα για την πυροπροστασία του δάσους Συγγρού κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακεφαλαιώθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργο Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή όπως:

• 24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,

• τα τρία πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ένα του Δήμου Αμαρουσίου, ένα του Σ.Π.Α.Π, και ένα από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, που, επίσης, βρίσκονται επί ποδός για να διαχειριστούν κάθε πύρινη απειλή.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε, επίσης, η συμβολή από μέρος του Ι.Γ.Ε στην περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού με εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ενίσχυση του έργου της επιτήρησης καθ’ όλο το 24ωρο με την τοποθέτηση στο πυροφυλάκιο του Δάσους εθελοντών της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων από 8 π.μ. έως 12 μ.μ. για το διάστημα από 1η έως 31 Ιουλίου. Τη νυχτερινή βάρδια από τις 12 π.μ. έως τις 7 π.μ. έχει αναλάβει να καλύψει κατά τη θερινή περίοδο εποχικό προσωπικό του Σ.Π.Α.Π.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται επίσης στο θέμα του κατάλληλου συντονισμού για την καλύτερη λειτουργία των μέτρων πυροπροστασίας. Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση του έργου της περιφρούρησης από ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από φορείς και δημότες με στόχο να μπορούν να συμβάλουν οργανωμένα και αποτελεσματικά. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ενδιαφερόμενων εθελοντών που αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τις απαραίτητες οδηγίες από μέρους του συντονιστή φορέα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν ώστε να συνδράμουν στο έργο της προστασίας του δάσους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...