Μήνυμα εθνικής ενότητας από τον Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: Τα σημαντικά μπορούμε να τα πετύχουμε μόνο ενωμένοι

«ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»                                                            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ

«Τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής Εθνικής Επετείου. Και τούτο διότι: Πρώτον, αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των Αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας.

Ευόδωση η οποία οφείλεται επίσης και εν πολλοίς –κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους Εθνικούς Αγώνες για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου Εκκλησία μας», ανέφερε ακόμα ο Προκόπης Παυλοπουλος.

«Και, δεύτερον, διότι η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του Στρατηγού της Άλωσης, του Γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένει πάντα –και κυρίως σήμερα, μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον Τόπο μας και τον Λαό μας- πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων.

Όπως ιδίως ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι καθώς και ότι οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν’ αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...