Μήνυση του Νοριέγκα κατά βιντεοπαιχνιδιού

Μήνυση του Νοριέγκα κατά βιντεοπαιχνιδιού
Την οργή του Μανουέλ Νοριέγκα, πρώην δικτάτορα του Παναμά και σήμερα έγκλειστου σε φυλακή στη χώρα του, προκάλεσε δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που τον παρουσιάζει -άκουσον, άκουσον- ως δικτάτορα.
Η εταιρεία που έβγαλε το παιχνίδι προσέλαβε ως συνήγορο υπεράσπισης τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.

Η πέτρα του σκανδάλου είναι το Call of Duty: Black Ops II, της εταιρείας Activision Blizzard. Το παιχνίδι είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές στρατιωτικών αποστολών και η εταιρεία μία από τις μεγαλύτερες στη βιομηχανία του γκέιμινγκ.

Στη σειρά των παιχνιδιών, οι παίκτες αναλαμβάνουν την «εκτέλεση» στρατιωτικών επιχειρήσεων σε συρράξεις ή ιστορικά γεγονότα του πρόσφατου, κατά κανόνα, παρελθόντος.

Στο τμήμα του εν λόγω παιχνιδιού που αφορά το πρόσωπό του, ο Νοριέγκα υποστηρίζει ότι «παρουσιάζεται ως ο υπαίτιος αριθμού ειδεχθών εγκλημάτων για να αυξήσει τις πωλήσεις του», όπως αναφέρει στη μήνυση που υπέβαλε (δι’ αντιπροσώπου) στο Λος Άντζελες. 

Η εταιρεία, που υπογραμμίζει ότι το παιχνίδι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, προσέλαβε ως συνήγορό της τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι και η γραμμή υπεράσπισής της θα κινηθεί δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελευθερία της έκφρασης.

Χαρακτηρίζοντας εκβιασμό τη μήνυση του Νοριέγκα, ο Τζουλιάνι ανέφερε ότι «είναι προσβολή στο αίσθημα δικαίου να παραπονιέται ο Νοριέγκα για πράγματα που ουσιαστικά έκανε σε ολόκληρη τη ζωή του».

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...