Μία ακόμα ευκαιρία στους «ενεργούς αιώνιους» φοιτητές δίνει το Υπουργείο Παιδείας

Μία ακόμα ευκαιρία στους «ενεργούς αιώνιους» φοιτητές δίνει το Υπουργείο Παιδείας
Την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα έχουν οι «αιώνιοι» φοιτητές που όντως προσπαθούν να πάρουν το πτυχίο τους.
Σε σημερινή συνάντηση του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο πάρθηκε απόφαση να δοθεί η ευκαιρία με συγκεκριμένα κριτήρια σε «αιώνιου» φοιτητές που θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα της διαγραφής των μακροχρόνιων φοιτητών.

Ο Υπουργός, μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, δέχθηκε τη πρόταση των πρυτάνεων να εξαιρεθούν από τη διαγραφή όσοι εκ των μακροχρόνιων φοιτητών παραμένουν ενεργοί και προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Συγκεκριμένα, με νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη 26 Αυγούστου, θα εξαιρεθούν από την ρύθμιση περί διαγραφής:

όσοι τα τελευταία δυο ακαδημαϊκά έτη (2012-2013 και 2013-2014) συμμετείχαν στην εξεταστική διαδικασία
όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα μαθήματα και οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή/ και πρακτική άσκηση.
Για αυτές τις δυο κατηγορίες θα υπάρξει η δυνατότητα των δυο επόμενων εξεταστικών περιόδων, Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου, που και οι δυο θα είναι γενικές. Στη συνέχεια θα επιληφθούν για κάθε ίδρυμα οι οργανισμοί των πανεπσιτημίων.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...