Μία ανάσα από την οικονομική καταστροφή η Σαράποβα

Μία ανάσα από την οικονομική καταστροφή η Σαράποβα

Κατηγορία

phpanos
Τρίτη 08/03/2016 – 12:58

Μαρία Σαράποβα

ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ                                                                                 

Αντιμέτωπη με ποινή τετραετούς αποκλεισμού από τα κορτ η διάσημη αθλήτρια μετά την παραδοχή της Μαρία Σαράποβα πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας.

Η 28χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, πέντε φορές κάτοχος grand slam, δεν έχει αγωνιστεί από τότε που ηττήθηκε στους προημιτελικούς της Μελβούρνης τον περασμένο Ιανουάριο από τη Σερένα Ουίλιαμς, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από απανωτούς τραυματισμούς.

Η ουσία που βρέθηκε θετική, όπως παραδέχθηκε η ίδια, είναι το «meldonium», ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τη λίστα με τα απαγορευμένα συστατικά για το 2016, που είχε στείλει η παγκόσμια οργάνωση κατά του ντόπινγκ τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Ρωσίδα εξήγησε πως δε γνωρίζει λεπτομέρειες, ο δικηγόρος της όμως κάνει λόγο για πολύ βαριά τιμωρία, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα τέσσερα χρόνια αποκλεισμού.

1

«Η Μαρία είπε πως δε γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η τιμωρία της. Ο δικηγόρος της λέει πως η τιμωρία αποκλεισμού φτάνει τα τέσσερα χρόνια για εσκεμμένη χρήση, δύο χρόνια για ακούσια χρήση, ενώ μπορεί να είναι και πολύ λιγότερο, ανάλογα με τις περιστάσεις» ανέφερε σχετικά το «ESPN». Η Σαράποβα εξήγησε πως βρέθηκε θετική στην ουσία «meldonium», την οποία όμως χρησιμοποιούσε εν γνώσει της από το 2006, επικαλούμενη οικογενειακό πρόβλημα υγείας – κάτι που θα χρειαστεί να αποδείξει.

 

Το «meldonium», το οποίο χορηγείται στη Σαράποβα τα 10 τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη και χαμηλό μαγνήσιο, είναι ένα από τα σκευάσματα που απαγορεύτηκε από την WADA την 1η Ιανουαρίου 2016. Στο μεταξύ, η διεθνή ομοσπονδία αντιντόπινγκ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν διευκρινίζεται η ποινή της μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση. Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Στις 26 Ιανουαρίου η κ. Σαραπόβα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν. Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια της WADA και βρέθηκε θετικό στην «meldonium» η οποία θεωρείται ως απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον κώδικα της WADA. Στις 2 Μαρτίου έγινε γνωστό στην κ. Σαραπόβα ότι κατηγορείται πως παρενέβη τους κανονισμούς του ντόπινγκ. Αποδέχτηκε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος στις 26 Ιανουαρίου. Αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τιμωρία για την ουσία αυτή η κ. Σαραπόβα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση.»

Η ρωσική ομοσπονδία του τένις, πάντως, πιστεύει πως η Σαράποβα θα είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, υποστηρίζοντας πως δεν φέρει ευθύνη για τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σαμίλ Ταρπίστσεφ, τόνισε σχετικά: «Η Μαρία δεν ήξερε πως είναι απαγορευμένη ουσία. Πιστεύω πως θα είναι στους Ολυμπιακούς, καθώς άλλοι ευθύνονται για όλα αυτά.»

 

Ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή  

Μετά την ανακοίνωση της Σαράποβα και την αντίστοιχη ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, θα ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα των αγώνων που έχει δώσει η Σαράποβα τη φετινή σεζόν, θα αφαιρεθούν οι 430 βαθμοί που κέρδισε στην παγκόσμια κατάταξη μέσα στο 2016 από την παρουσία της στο Αυστραλιανό Όπεν, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει και το χρηματικό έπαθλο των 280.663 δολαρίων που έλαβε για την παρουσία της στον προημιτελικό, όπου έχασε από την Σερένα Γουίλιαμς. 

Η αθλητική εταιρία Nike σήμερα ανακοίνωσε πως διακόπτει προσωρινά τη συνεργασία της με τη Ρωσίδα τενίστρια, όσο συνεχίζεται η έρευνα. «Νιώθουμε λύπη και έκπληξη για τα νέα σχετικά με τη Σαράποβα. Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασίας μας μαζί της, όσο διεξάγεται η έρευνα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση». ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωση της. 

1

Λίγο αργότερα και η εταιρία ρολογιών TAG Heuer ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της.

Η Σαράποβα έχει ακόμα συμβόλαια με την Head, την Πόρσε, την Avon και την Evian, ενώ κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes, ως η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...