Μία «ανάσα» από τις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο!

Μία «ανάσα» από τις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο!

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 21/04/2016 – 19:40

Μία «ανάσα» από τις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο!

«Άλμα» για τον Γενικό δείκτη, στις 598,72 μονάδες με άνοδο 2,78%, έφεραν οι θετικές εκπλήξεις της ημέρας, το πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% που ανακοίνωσε η Eurostat για την ελληνική Οικονομία το 2015, αλλά και η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι «έκλεισε το Ασφαλιστικό».

Για ακόμα μία φορά η άνοδος έγινε με την βοήθεια του τραπεζικού κλάδου, που κατεγράφησαν κέρδη 10%.

Η σημερινή συνεδρίαση άλλαξε σημαντικά τα τεχνικά δεδομένα στους βασικούς δείκτες του Χ.Α. με τον  Γενικό Δείκτη να αφήνει  πίσω του την πεισματική ζώνη των 580 μονάδων που τον κράτησε τις προηγούμενες συνεδριάσεις, βάζοντας πλώρη για τον  επόμενο στόχο, την υπέρβαση των 600 μονάδων.

Αν και η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά, η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, «έκλεισε το Ασφαλιστικό», άλλαξε τα δεδομένα δίνοντας ανοδική ώθηση. 

Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από το Χίλτον υπουργός, δήλωσε  «Αν και κατά τη χθεσινή πολύωρη διαπραγμάτευση, η απόσταση που χώριζε τις δυο Πλευρές φάνταζε απροσπέλαστη, σήμερα σε συνάντηση που διήρκεσε λιγότερο από δυο ώρες, υπήρξε συμφωνία με τους Θεσμούς».  Σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας, προστέθηκαν οι δηλώσει στελεχών της κυβέρνησης, ότι είναι «πολύ κοντά σε συμφωνία η Ελληνική Κυβέρνηση με τους Δανειστές».

Τράπεζες

trapezes-xrimatistirio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομόλογα:

Σημαντική βελτίωση στις αποδώσει των ελληνικών ομολόγων:

    2ετες 11,98%

    5ετες 10,79%

    10ετες 9,13%

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...