Μία νέα ανατροπή στην οικολογία

Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Kipsala, πραγματοποίησε αφιέρωμα για την ενεργειακή απόδοση, τις υποδομές και την έκθεση περιβαλλοντικής τεχνολογίας “Περιβάλλον και Ενέργεια 2016”.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην έκθεση αφιερωμένη στις οικολογικές μεταφορές. Στην έκθεση δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “Nissan Leaf”, “Nissan e-NV200”, “BMW i3”, “VW e-up!”.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Αυτό που κέντρισε την προσοχή όλων, ήταν η ανακάλυψη του ηλιακού ηλεκτρικού ποδηλάτου. Πρόκειται για μια εφεύρεση για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, τις οποίες μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες στα πλαίσια της τετραήμερης έκθεσης στην Kipsala.  

Όπως εξήγησε ο εμπνευστής- εφευρέτης στο Ινστιτούτο Στερεών επιστήμονα Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Φυσικής Dr. John Kleperis, αυτή “Η ιδέα ενός ηλιακού ποδηλάτου ήρθε αυτόματα στο μυαλό όταν είδα στην παραλία ένα απλό ποδήλατο. Με μπαταρία το ποδήλατο μπορεί να κυλήσει και να πέσει κατά μέσο όρο 35 χιλιόμετρα, η μπαταρία κατά την οδήγηση μπορεί να συμπληρωθεί με ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά κύτταρα “.

Η έκθεση «Περιβάλλον και Ενέργεια 2016″ θα έχει ανοικτές τις πόρτες της για τους επισκέπτες, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, και σε περισσότερες από 80 βιομηχανικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, επρόκειτο να παρουσιάσει την τελευταία σε ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία θέρμανσης,  όλα πάντα φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, LED λύσεις φωτισμού, τεχνολογίες επεξεργασίας λυμάτων και οι πλέον συμφέρουσες λύσεις για ένα ευρύ κοινό.

Το επαναστατικό αυτό όχημα “BOA” είναι ηλεκτρικά σχεδιασμένο, παρέχοντας στον οδηγό μια άνετη ξαπλωμένη θέση στο πίσω μέρος του σώματος του, χαρίζοντας του ένα ευχάριστο ταξίδι. Ζυγίζει περίπου 40 κιλά και επιτυγχάνει ταχύτητες μέχρι 50 km / h.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...