Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Όστιν

Τέξας

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ                                                                                                       

Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των περιστατικών με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας του Τέξας, Όστιν.

Η Αστυνομία του Όστιν ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή στο κέντρο της πόλης, προσθέτοντας ότι «και τα δύο σημεία είναι πλέον ασφαλή». 

Αρχικά είχε κάνει λόγο για έναν ένοπλο και είχε καλέσει τους πολίτες να μη μεταβαίνουν στο κέντρο.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών της κομητείας Όστιν – Τράβις έκανε γνωστό ότι μία γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ άλλη μία γυναίκα και δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς.

1

Άλλο ένα ατόμο τραυματίστηκε αλλά αρνήθηκε να δεχθεί ιατρική περίθαλψη. 

Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε κεντρικό δρόμο έξω από δημοφιλή μπαρ και κλαμπ. 

Η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τον δράστη ή τους δράστες. 

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός του Όστιν ξεπερνά τις 900.000.

 

Τα επεισόδια αυτά προστίθενται σε άλλα που σημειώθηκαν με τη χρήση όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες.

Στις 12 Ιουνίου, ένας ένοπλος που είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 49 ανθρώπους σε νυκτερινό κέντρο στο Ορλάντο της Φλόριντα, στο πιο φονικό περιστατικό μαζικών δολοφονιών στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Στις 7 Ιουλίου, ένας βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε πέντε αστυνομικούς στο Ντάλας, στην πιο φονική ημέρα για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Περίπου μία εβδομάδα αργότερα ένας άλλος ένοπλος σκότωσε τρεις αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...