Μία πολύ ξεχωριστή συναυλία Ιαπωνικής μουσικής (Εικόνες)

Δευτέρα 30/05/2016 – 11:08ιαπωνική μουσικήΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου
Μία πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή συναυλία παραδοσιακής και σύγχρονης Ιαπωνικής μουσικής, την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει το μουσικό Σύνολο “Shonorities“ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Βασίλη Αθανασιάδη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας. Η παραγωγή γίνεται με τη Χορηγία των Οργανισμών Japan Foundation, the Great Britain Sasakawa Foundation και τη συνεργασία της Ιαπωνικής Πρεσβείας, του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.
Shonorites_Nakas_small
 
Οι συναυλίες εντάσσονται στο φετινό πρόγραμμα των εορταστικών πολιτιστικών  εκδηλώσεων του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 60 χρόνων από της ιδρύσεώς του το 1956, ο οποίος συνέβαλε ποικιλοτρόπως με εξαιρετική επιτυχία και ενθουσιασμό στη δημιουργία και σύσφιγξη των δεσμών φιλίας μεταξύ της Ελλάδος και της Ιαπωνίας με την προβολή της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και των πολιτιστικών παραδόσεών της.
Το πρόγραμμα είναι για τα Ιαπωνικά όργανα Koto και Sho, σε συνδυασμό με γυναικεία φωνή και βιολί, αποτελείται από μία πρωτότυπη συλλογή έργων ποικίλων τεχνοτροπιών, περιλαμβάνει παραδοσιακή Ιαπωνική μουσική με συνοδεία χορού με αυθεντικά κimono, νέες μουσικές συνθέσεις, καθώς και καθιερωμένα για ποικίλους οργανικούς συνδυασμούς και electronics.
Οι ερμηνευτές θα είναι διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, για το Ιαπωνικό Κότο ( Makiko Goto), για το Sho (Naomi Sato), γυναικεία φωνή (Shie Shoji) και βιολί ( Aisha Orazbayeva).
Naomi Sato - Makiko Goto_colour
Shie - Aisha Combined
Ακολουθεί το πρόγραμμα της συναυλίας:
Μέρος Α’
Παραδοσιακό  Oshikicho no Choshi, για shō
Παραδοσιακό Tsuru no Koe, για koto (συνοδεύεται με παραδοσιακό ιαπωνικό χορό)
Misato Mochizuki  Ιntermezzi II, για koto
Georg Philipp Telemann  Φαντασία Αρ. 1 (παίζεται στο βιολί με τη χρήση διευρυμένων τεχνικών, σε προσαρμογή της Aisha Orazbayeva)
Heitor Villa-Lobos  Σουίτα για βιολί και φωνή
i. A menina e a Canção
ii. Quero ser Alegre
iii. Sertaneja
Μέρος Β’
Charles Dodge The Waves, για φωνή και electronics
Toshi Ichiyanagi Galaxy, για shō
Βασίλης Αθανασιάδης  Eyes Are Now dim, για φωνή shō, koto, βιολί και Κινέζικα gongs
Την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 18.00) στο Ωδείο θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με σύντομες παρουσιάσεις των Ιαπωνικών οργάνων από τους καλλιτέχνες, επίσης δε, θα αναπτυχθεί το θέμα χρήσεως των οργάνων στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Πρόκειται για ένα πολύ σπανίου ενδιαφέροντος σεμινάριο το οποίο θα έπρεπε να το παρακολουθήσουν κυρίως οι νέοι σπουδαστές της μουσικής.
Την Πέμπτη 7 Ιουνίου η συναυλία θα επαναληφθείστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Shonorites (1) (2)
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...