Μία σύγχρονη “Ραπουνζέλ”

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την πρωταγωνίστρια του παραμυθιού των αδελφών  Γκριμ «Ραπουνζέλ», η οποία ξεχώριζε για τα ασυνήθιστα μακριά ξανθά μαλλιά της.

Στην σημερινή εποχή ,όμως, ακούγοντας στο όνομα αυτό δεν φαντάζει και τόσο παραμυθένιο. Σύμφωνα με το BBC μια 38χρονη γυναίκα, της οποίας το όνομα για προσωπικούς λόγους δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, πάσχει από το σύνδρομο του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, με έναν ιδιαίτερα ασυνήθιστο τρόπο.

Η 38χρονη η οποία δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου, εκδήλωσε ξαφνικά συμπτώματα εμετού και δυσκοιλιότητας, με το στομάχι της εμφανώς να έχει πρηστεί και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μην μπορώντας να πιεί ούτε νερό.

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση καθώς και σε μετάγγιση αίματος μιας και η ασθενής διεγνώσθη με αναιμία. Κατά την διάρκεια της επέμβασης όμως έμειναν έκπληκτοι και διαπίστωσαν την αιτία που η 38χρονη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο .

Αντίκρισαν μια μπάλα τριχών διαμέτρου 15×10 εκατοστών στο στομάχι της και άλλη μία μικρότερη 4×3 στο λεπτό της έντερο.

Πρόκειται για το σπάνιο σύνδρομο «Ραπουνζέλ», όπου οι ασθενείς καταπίνουν τις ίδιες τους τις τρίχες με αποτέλεσμα αυτές να συσσωρεύονται σταδιακά στο στομάχι τους  σχηματίζοντας συμπαγείς μπάλες , προκαλώντας προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.  Οι γιατροί μετά την επέμβαση και την αφαίρεση των τριχών συνέστησαν στην 38χρονη μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες για να επανέλθει σταδιακά ο οργανισμός της. 

Το σύνδρομο αυτό έχει δύο όψεις , την τριχοτιλλομανία και την τριχοφαγία, που είναι το επίμονο τράβηγμα των τριχών της κεφαλής και η κατάποσή τους αντίστοιχα.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά αν τον κόσμο.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...