Μίνι-σύνοδος κορυφής Μέρκελ-Ρέντσι-Ολάντ τη Δευτέρα για το μέλλον της Ευρώπης

Το “αύριο” της Ευρώπης αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας τη Δευτέρα.

Σκοπός τους είναι να συζητήσουν το πώς θα κρατηθεί ενωμένο το ευρωπαϊκό project, στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν οι επικεφαλής των τριών ισχυρότερων οικονομιών της ευρωζώνης μετά την απόφαση-σοκ της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα φιλοξενήσει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε νησί ανοικτά της Νάπολης, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Σεπτεμβρίου στην οποία θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Brexit.

Αξιωματούχοι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο φοβούνται πως η ψήφος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημοψήφισμα και στην Ολλανδία –που είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης- ως προς το αν θα πρέπει και αυτή να φύγει από το μπλοκ.

«Η Δευτέρα έχει στόχο να δείξει την ενότητα των τριών μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, όχι όμως να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο κλαμπ», δήλωσε στο Reuters γαλλική διπλωματική πηγή, σημειώνοντας πως στόχος είναι να προετοιμαστούν οι εργασίες για την επερχόμενη σύνοδο στη Μπρατισλάβα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...