Μίχος: Είμαι στόχος της ΜΙΤ, της Μονσάντο και μεγαλεμπόρων κρέατος

Μίχος: Είμαι στόχος της ΜΙΤ, της Μονσάντο και μεγαλεμπόρων κρέατος
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των κ.κ. Αντώνη Γρέγου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και των κ.κ. Νίκου Μίχου και Στάθη Μπούκουρα για το αδίκημα της οπλοκατοχής, αποφάσισαν να εισηγηθούν προς την Ολομέλεια τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με την εξέταση των υποθέσεων των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Πάντως, το ζήτημα που προβληματίζει πλέον τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής είναι πιθανή αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας από τη Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση που οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν καταφέρουν να παραστούν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή στην Ολομέλεια, όταν θα συζητηθούν οι αιτήσεις άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στο βουλευτή, στον οποίο αφορά η αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί γνωμοδότηση επι του συγκεκριμένου ζητήματος από τη νομική υπηρεσία της Βουλής, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Απίστευτες δικαιολογίες

Καθώς φαίνεται, οι βουλευτές της ΧΑ δεν έπεισαν την Επιτροπή, παρά τις απίστευτες δικαιολογίες που «σκαρφίστηκαν», προκειμένου να πείσουν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να μην τους άρουν τις βουλευτικές ασυλίες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Νίκος Μίχος ισχυρίστηκε ότι άφησε επίτηδες τα όπλα στο σπίτι του, για να τα βρει η Αντιτρομοκρατική και πρόσθεσε ότι τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς είναι «στόχος της MIT», της Μονσάντο και μεγαλεμπόρων κρέατος!

Αναφορικά, δε, με ποσότητα ινδικής κάνναβης που βρέθηκε στο σπίτι του, τα «έριξε» στον προηγούμενο ενοικιαστή!

Ειδικότερα, ο βουλευτής είπε μεταξύ άλλων: «Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή».

Και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Όσο για τη μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, που βρέθηκε σε μια κρύπτη στο σπίτι μου, δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί, αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην Αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί».

Τέλος, σημείωσε: «Η δίωξή μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο και γι’ αυτά που έχω αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο για το παραεμπόριο που γίνεται από μεγαλέμπορους κρέατος και γάλακτος, σπόρων και λιπασμάτων και γι’ αυτό που έχω πει, για την οικογένεια της Μονσάντο και τα προϊόντα τους. Έτσι, αναγκαστικά η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει καινούργια συμφωνία με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής για εισαγωγές και εξαγωγές και να σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι δήθεν σύμμαχοι μας. Στην ουσία γι’ αυτό μας κυνηγούν!».

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Γρέγος υποστήριξε ότι το όνομά του δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο του πολυσέλιδου πορίσματος και πως διώκεται για την πολιτική του δράση.

Ο ίδιος μάλιστα παρέδωσε CD με φωτογραφίες από διάφορες δράσεις του κόμματος.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέθεσε ένσταση για την συμμετοχή στην Επιτροπή του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ισχυριζόμενος ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας. Η αίτηση ωστόσο απορρίφθηκε.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξέτασε και το υπόμνημα που απέστειλε ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...