Μαίνεται ανεξέλεγκτή η πύρινη λαίλαπα στον Καναδά

Μαίνεται ανεξέλεγκτή η πύρινη λαίλαπα στον Καναδά

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 08/05/2016 – 10:26

Καναδάς Φωτιά

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ                                                                                                                                                                        

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες στην καναδική επαρχία της Αλμπέρτα και τώρα απειλεί και το γειτονικό Σασκάτσουαν.

Η ζέστη, η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν εμποδίζουν τις προσπάθειες εκατοντάδων πυροσβεστών που έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους 88.000 κάτοικοι της πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ του Καναδά. Χιλιάδες ακόμη παραμένουν εγκλωβισμένοι στα βόρεια της πόλης, αλλά οι Αρχές ελπίζουν ότι θα έχουν εγκαταλείψει και αυτοί τα σπίτια τους μέχρι το τέλος της ημέρας.

Πάνω από 1.600 σπίτια και άλλα κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί.

Οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους έχουν κατευθυνθεί νότια, μερικοί έφυγαν προς τα βόρεια, ενώ άλλοι έχουν καταφύγει σε στρατόπεδα.

Η φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες γειτονιές, με τους κατοίκους να λένε ότι θα πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιστρέψουν.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πιθανότητα βροχής την Κυριακή και τη Δευτέρα, κάτι που αν συμβεί θα κατευθύνει τη φωτιά σε απομακρυσμένες δασώδεις περιοχής ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο.

1111

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...