Μαίνεται ο τυφώνας Μάθιου

Νεκρούς, τραυματίες και μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω του ο πολύ ισχυρός τυφώνας Μάθιου που σάρωσε ήδη την Αϊτή και κατευθύνεται προς την Καραϊβική και την ανατολική Κούβα.

Από την Παρασκευή το βράδυ, μια πιρόγα ναυάγησε στα ανοικτά του Σεν Ζαν στη νότια Αϊτή και το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκε το άψυχο σώμα ενός εκ των επιβαινόντων, έκανε γνωστό σήμερα η διεύθυνσης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Αϊτής. Εξαιτίας της θαλασσοταραχής που προκάλεσε ο τυφώνας άλλη μια πιρόγα ανετράπη χθες στις νότιες ακτές και ένας άνθρωπος αγνοείται.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ακόμα σε απόσταση 440 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Ο Πρενς και σε απόσταση 330 χιλιομέτρων νοτιονατολικά του Κίνγκστον, στην Τζαμάικα, όμως ο Μάθιου συνεχίζει την αργή του πορεία προς τα βόρεια (9 χιλιόμετρα την ώρα) και αναμένεται να πλήξει την Αϊτή απόψε, κατόπιν την Κούβα κα τις Μπαχάμες την Τρίτη προτού κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ.

«Οι προετοιμασίες στους εξωτερικούς χώρους θα είναι δύσκολες και επικίνδυνες» λόγω της επικράτησης το απόγευμα τοπική ώρα μετεωρολογικών συνθηκών που θα έχουν τα χαρακτηριστικά μιας τροπικής καταιγίδας στην Αϊτή, προειδοποίησε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC) στο τελευταίο του δελτίο στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...