Μαγευτικές κινηματογραφικές παραλίες (εκτός Ελλάδας)

Μαγευτικές κινηματογραφικές παραλίες (εκτός Ελλάδας)
Ονειρικά τοπία, θάλασσα …λάδι, κατάλευκες παραλίες. Για όσους δε μπορούμε να ζήσουμε την εμπειρία, τουλάχιστον ας τις δούμε στις ταινίες.
Με τον υδράργυρο να απειλεί, όσο μπαίνουμε πιο γερά μέσα στο καλοκαίρι, τι θέλει ο άνθρωπος; Μία παραλία, ένα κοκτέιλ (γιατί είμαστε και gourmet τύποι) άντε και μία ξαπλώστρα. Αλλά αυτά μοιάζουν σχεδόν ουτοπικά. Αν όμως είσαι ηθοποιός, το ουτοπικό γίνεται πραγματικότητα.
Και θα ξεκινήσω από το ζητούμενο του άρθρου: «The beach», η παραλία δηλαδή και ο Leonardo DiCaprio γνωρίζει απίστευτες εμπειρίες ως αδηφάγος ταξιδιώτης, Richard στο νησί Koh Phi Phi της Ταϊλάνδης. Αλλά ο ωκεανός και το μαγευτικό τοπίο μάλλον δεν είναι τόσο «παραδεισένια» όσο νόμιζε.

Η «Γαλάζια λίμνη» κρύβει και αυτή τα δικά της μυστικά. Όταν ένα ναυάγιο αφήνει δύο σχεδόν 7άχρονα παιδιά «ναυαγούς» σε ένα τροπικό νησί αυτά βρίσκουν τον τρόπο να μεγαλώσουν, να αγαπηθούν, να ζήσουν στο ειδυλλιακό τοπίο του Nanuya Levu στα νησιά Fiji. Εξ’ ου και η επιστροφή τους- σχεδόν- στο σίκουελ.
Ο Tom Hanks πάλι δεν ξεκίνησε για ταξίδι αναψυχής. Κατέληξε όμως σε ένα παραδεισένιο νησί, ως «Ναυαγός». Η ταινία που του χάρισε επάξια μία υποψηφιότητα για το Oscar Α’ ανδρικού ρόλου- πόσο εύκολο εξάλλου είναι να κρατήσεις μία ταινία μόνος σου, μιλώντας σε μία μπάλα και να μην κάνεις τους θεατές να βαρεθούν; – αναβιώνει τις περιπέτειες ενός  νέου, σχεδόν Ροβινσώνα Κρούσου στη μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνιστές το νησί Monuriki στα Fiji και οι Φιλιππίνες.

Περιπέτειες είχε και το δίδυμο Matthew McConaughey – Kate Hudson στις Μπαχάμες και την Αυστραλία με πιστό «χορηγό» και βοηθό τους τον Donald Sutherland σε μία καλοκαιρινή περιπέτεια με τον ελληνικό τίτλο «Προσεχώς… ζάμπλουτοι». Τότε, ήταν η λαμπρή περίοδος των shirtless εμφανίσεων του οσκαρικού πλέον σταρ.
Στη «Γαλάζια Χαβάη» ο Elvis Presley ζει τον έρωτά του με την Joan Blackman υπό τους ήχους της κιθάρας και της φωνής του φυσικά. Η ερωτική κομεντί-μιούζικαλ του 1961 δεν είναι γνωστή για τις υποκριτικές ερμηνείες που άφησαν εποχή αλλά για την παρουσία του «Βασιλιά» στον επίγειο παράδεισο του τροπικού νησιού. Αλόχα, λοιπόν.

Σε πιο φαιδρές καταστάσεις, ο Jason Segel, υποδύθηκε τον Peter Bretter και για να ξεχάσει τον πόνο του, τότε που τον …παράτησε η Σάρα (Forgetting Sarah Marshall), αποφάσισε να ξεπεράσει τον χωρισμό του παρέα με λίγο (ή πολύ) αλκοόλ στους εξωτικούς παραδείσους της Χαβάης.
Αρκετά χρόνια πριν τις οσκαρικές βραβεύσεις, η Kathryn Bigelow με τον Keanu Reeves και τον Patrick Swayze δάμαζαν τα κύματα στην προσπάθεια να ανακαλύψουν μία συμμορία surfer ληστών τραπεζών.

Μπορεί το σενάριο του Point Break να ήταν στην…κόψη του κύματος (όπως και ο ελληνικό τίτλος), αλλά η σκηνοθέτιδα κατάφερε να προβάλει αμμουδιές και παραλίες αξιοζήλευτες στη Χαβάη και στο Μαλιμπού.
Και έτσι για εκδίκηση σε όλους, όσοι βρίσκονται στις παραλίες και χαίρονται τα καταγάλανα νερά ανά τον κόσμο, υπάρχουν πάντα και …τα σαγόνια του καρχαρία. Εκεί που ο ολόλευκος παράδεισος των Αυστραλιανών ακτογραμμών, μετατρέπεται σε άλικη κόλαση.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...