Μαγικό ντέρμπι στο Λονδίνο με νικήτρια την Λίβερπουλ, 3-4 την Άρσεναλ

Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της νέας σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η Άρσεναλ φιλοξένησε στο «Έμιρειτς» την Λίβερπουλ. 

Όπως είθισται οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα απολαυστικό αγώνα (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) με τους «κόκκινους» να χαμογελάνε στο τέλος και να κατακτούν το πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 4-3. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε ιδανικά τις επίσημες υποχρεώσεις της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Oι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά η ασφυκτική πίεση των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ τους δυσκόλευε να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους. Αντίθετα, οι «κόκκινοι» στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και στο 23ο λεπτό απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Φιρμίνο από πλάγια θέση να κοντράρει στα σώματα.

Ωστόσο, μία ακόμη απερίσκεπτη ενέργεια-τάκλιν του Αλμπέρτο Μορένο στο 28ο λεπτό ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών. Εκεί, όμως δήλωσε παρών ο Σιμόν Μινιολέ ο οποίος έπεσε σωστά στο πέναλτι του Γουόλκοτ στη δεξιά του γωνία κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Άγγλος επιθετικός, όμως ένα λεπτό αργότερα κατάφερε να βρει δίχτυα βάζοντας μπροστά στο σκορ την Άρσεναλ. Ειδικότερα, μετά από κλέψιμο του Ιγουόμπι στο χώρο του κέντρο, ο ίδιος παίκτης τροφοδότησε τον Γουόλκοτ. ο οποίος με άψογο συρτό πλασέ έκανε το 1-0.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει βγαίνοντας στην αντεπίθεση μετά από λάθος πάσα του Τσέιμπερς αλλά το τελείωμα του Βαϊνάλντουμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Τσεχ.

Η απάντηση των «κόκκινων» ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάρη στην απευθείας εκτέλεση φόυλ του Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Τσεχ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ανήκαν ολοκληρωτικά στη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 49΄χάρη σε υπέροχο τελείωμα του Λαλάνα, ο οποίος αφού στόπαρε τη μπάλα με το στήθος μετά από τη σέντρα του Βαϊνάλντουμ πλάσαρε ιδανικά τον Πέτρ Τσεχ για το 2-1.

Η Λίβερπουλ δεν πάτησε φρένο και στο 56΄πήρε διαφορά δύο τερμάτων. Συγκεκριμένα, ο Κλάιν διένυσε με τη μπάλα τη δεξιά πτέρυγα και μετά από μία σέντρα ακριβείας στον Κουτίνιο, ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα με κοντινό πλασέ να γράψει το 3-1.

Όλα αυτά τα γκολ, φυσικά, ωχριούσαν μπροστά στο απίθανο τέρμα που σημείωσε ο Μανέ για το 4-1. Ο πρώην παίκτης της Σαουθάμπτον αφού πήρε την μπάλα από τη δεξιά πλευρά με την ταχύτητά του πέρασε δύο αντιπάλους του για να συγκλίνει προς την μικρή περιοχή και μέ ένα κεραυνό στον ουρανό της εστίας του Τσεχ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Οι «κανονιέρηδες» βρήκαν την απάντηση που έψαχναν στο 64΄μειώνοντας σε 4-2 μετά από υπέροχο γκολ του Τσαμπερλέιν, ο οποίος μιμήθηκε τον Μανέ.

Το παιχνίδι απέκτησε ξανά ενδιαφέρον στο 75΄με τον Καλούμ Τσέιμπερς να μειώνει σε 4-3 με γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να καθαρίσουν το παιχνίδι στο 84ο λεπτό αλλά το δυνατό σουτ του Φιρμίνο έξω από τη περιοχή «έξυσε¨το δοκάρι της αντίπαλης εστίας για να καταλήξει άουτ.

Με αυτόν τον τρόπο το ο αγώνας έφτασε στο τέλος του με τις δύο ομάδες να χρειάζεται να προβληματιστούν σε μεγάλο βαθμό για τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασαν.

Ωστόσο, ο Κλοπ πρέπει να είναι ενθουσιασμένος με την ατομική ποιότητα που έβγαλε η ομάδα του σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, κάτι άλλωστε που χάρισε τη νίκη στη Λίβερπουλ.

Αντίθετα, για τον Αρσέν Βενγκέρ αυτή η ήττα θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών προς το πρόσωπο του.

Πηγη: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...