Μαζική ακύρωση προβολών της ταινίας Interview λόγω τρομοκρατικών απειλών

Μαζική ακύρωση προβολών της ταινίας Interview λόγω τρομοκρατικών απειλών
«Ο κόσμος θα γεμίσει με φόβο» απειλεί η ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλείται Guardians of Peace (Φρουροί της ειρήνης) και επιτίθεται τις τελευταίες ημέρες στη Sony Pictures, λόγω της ταινίας «The Interview» που έχει θέμα τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αρχικά οι χάκερ επιτέθηκαν στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρίας, διαρρέοντας χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά δεδομένα, ακόμα και σενάρια υπό έκδοση ταινιών, ενώ συνέχισαν απειλώντας ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις στις αίθουσες που θα προβάλουν την εν λόγω ταινία, κάνοντας μάλιστα αναφορές στην 11η Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν μαζικές ακυρώσεις προβολής σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ ακυρώθηκε ακόμα και η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη.

«Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Σας συστήνουμε να μείνετε μακριά από τις αίθουσες. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά, καλύτερα να φύγετε. Ό,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες ευθύνεται η απληστία της Sony Pictures» έχει προειδοποιήσει η οργάνωση, που δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες χιλιάδες e-mail και προσωπικά δεδομένα που εκλάπησαν από το δίκτυο της Sony.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που υποδεικνύουν ενεργή συνωμοσία κατά των αιθουσών κινηματογράφων», υπογράμμισε όμως πως ακόμη αναλύει τα μηνύματα της οργάνωσης. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η κυβερνοεπίθεση προέρχεται από τη Βόρειο Κορέα.

Η εταιρία πάντως άφησε στις κινηματογραφικές αίθουσες την απόφαση εάν θα προβάλλουν την ταινία, στην οποία δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι συνεργάζονται με την CIA για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζέιμς Φράνκο και Σεθ Ρόγκεν ακυρώνουν προγραμματισμένες εμφανίσεις και συνεντεύξεις σε διάσημες εκπομπές, όπως τα Late Night και Tonight, προκειμένου να μην πυροδοτήσουν παραπάνω την κατάσταση.

Πέραν ωστόσο της αμήχανης θέσης στην οποία ήρθε η εταιρία με τη δημοσιοποίηση συνομιλιών και απόψεων σχετικά με τα μεγάλα της αστέρια (όπως την Αντζελίνα Τζολί η οποία χαρακτηρίστηκε από στελέχη “ατάλαντη και κακομαθημένη”) το μεγάλο πρόβλημα της Sony Pictures βρίσκεται στις μηνύσεις που καταθέτουν πρώην υπάλληλοι της διεκδικώντας εκατομμύρια δολάρια, για τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Ήδη δύο πρώην εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση κατηγορώντας την εταιρεία ότι καθυστέρησε να ειδοποιήσει σχεδόν 50.000 υπαλλήλους για την υποκλοπή των στοιχείων, όπως ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, οι μισθολογικές καταστάσεις και ιατρικό ιστορικό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...