Μακελάρης εισέβαλε σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο –Τουλάχιστον 20 νεκροί

Κυριακή 12/06/2016 – 14:11Μακελάρης εισέβαλε σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο – Πληροφορίες για 20 νεκρούς ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.
Οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας και ερευνούν αν ο δράστης έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.
Ο δήμαρχος του Ορλάντο επιβεβαίωσε ότι «χάθηκαν πολλές ζωές» στην επίθεση στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse. Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς», διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι «περίπου 20». Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας αστυνομικός. Όλοι οι όμηροι που κρατούσε ο ένοπλος απελευθερώθηκαν.
Ο ένοπλος εισέβαλε στο κλαμπ, με την ονομασία Pulse, και άρχισε να γαζώνει τους ανύποπτους θαμώνες, ενώ κράτησε και ομήρους. Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ έσπευσαν κλιμάκια της πολιτειακής και Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI).
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέσα στο μπαρ ακούστηκαν συνολικά 40 πυροβολισμοί, ενώ περίπου 20 άνθρωποι είναι νεκροί.
Όπως αναφέρει το CNN, οι ιδιοκτήτες του γκέι μπαρ, όταν έγινε το περιστατικό, έγραψαν στα social media συμβουλεύοντας τους θαμώνες: «Βγείτε έξω και τρέξτε…».
Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν μέλος χριστιανικής ένωσης.
O δράστης, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί στο κλαμπ που θεωρείται το πιο hot gay bar της περιοχής, κρατούσε ομήρους, ενώ εκφράζονταν φόβοι ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.      
Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των θυμάτων επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αργότερα. 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το κλαμπ.
Επιπλέον, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία της αμερικάνικης πόλης.
Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...